#talaljfogast
Image default

Egy 20-as fehér tok torpedó vette fel a bojlit Maconkán!

Egy 20-as fehér tok torpedó vette fel a bojlit Maconkán! A gyönyörű hal súlya egészen pontosan 19.40 kg-ot nyomott. 

Megszokhattuk már, hogy szinte naponta kápráztatnak el, és nyűgöznek le bennünket a gyönyörű rekordlistás fogásokról szóló maconkai képek és beszámolók. Nem véletlen tehát, hogy a Maconkai-víztározó és tórendszere kedvelt horgász célállomás. A hatalmas őshonos halaink mellett sokszor találkozhatunk igazi kuriózumnak nevezhető fajokkal is, melyek nemcsak látványa, hanem a szákba terelése is felejthetetlen horgászélmény.

Most éppen egy gyönyörű fehér tok került fel a maconkai rekordfogások közé. A fehér tokot Kovács O. Zoltán zsákmányolta november 22-én. A tokhal a Nyári Kikötőben akadt horogra, és Zsolt bojliját vette fel.

A fehér tok súlya 19.40 kg volt, a hossza pedig 123 cm, míg kerülete 56 cm volt.

A gyönyörű példány természetesen a fotó készítése és a mérleglés után visszanyerte szabadságát. Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

A fehér tok jellemzői

Észak-Amerika legnagyobb édesvízi hala. A fehér tok Kanadában, Brit Columbia területén, és az Amerikai Egyesült Államokban, Alaszka, Kalifornia, Idaho, Montana, Oregon és Washington államokban őshonos. A Csendes-óceánba is leúszik, Alaszkától Kaliforniáig – írja a Wikipedia.

A legnagyobb fehér tok állomány USA nyugati partján, a Sacramento-San Joaquin és Columbia-Snake River vízgyűjtő területein van. A faj még megtalálható a Kootenai folyóban, a Fraser folyó torkolatánál és a Columbia folyóban a Hugh Keenleyside-gát és a kanadai-USA-i határt képező folyószakasz között.

A halakra erősített műholdas megfigyelők által végzett mérések szerint a fehér tokok egyik folyóból a másikba vándorolnak.

(Forrás: Maconka.hu/Wikipedia)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

110 kiló feletti gigaharcsát fogott az angol horgász az Ebrón!

gyilkosbalna

Hatalmas vadvízi ponty verte le a süllőnek szánt gumihalat a Dráván

szurkeharcsa

Elszabadult jégtábla ejtett csapdába 122 horgászt Minnesotában

gyilkosbalna