#talaljfogast
Image default

Gyönyörű, 23 kilós fehér tok torpedó vette fel bojlit Maconkán!

Gyönyörű, 23 kilós fehér tok torpedó vette fel bojlit Maconkán! A kapitális hal súlya egészen pontosan 23.27 kg-ot nyomott. 

Megszokhattuk már, hogy szinte naponta kápráztatnak el, és nyűgöznek le bennünket a gyönyörű rekordlistás fogásokról szóló maconkai képek és beszámolók. Nem véletlen tehát, hogy a Maconkai-víztározó és tórendszere kedvelt horgász célállomás. A hatalmas őshonos halaink mellett sokszor találkozhatunk igazi kuriózumnak nevezhető fajokkal is, melyek nemcsak látványa, hanem a szákba terelése is felejthetetlen horgászélmény.

Most éppen egy gyönyörű fehér tok került fel a maconkai rekordfogások közé. A fehér tokot Szarka Dávid zsákmányolta január 2-án. A tokhal a Nyári kikötőnél akadt horogra, és bojlit vett fel.

A FEHÉR TOK SÚLYA 23.27 KG VOLT, A HOSSZA PEDIG 135 CM, MÍG KERÜLETE 60 CM VOLT.

A gyönyörű példány természetesen a fotó készítése és a mérleglés után visszanyerte szabadságát. Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

November végén a “testvért” fogtál ki

Pelletet vett fel az a hatalmas 24 kilós fehér tok, mely november legvégén akadt horogra Maconkán. 

A fehér tokot Brunda Martin zsákmányolta november 27-én. A tokhal a Rekord-tóban akadt horogra, és pelletet vett fel.

A FEHÉR TOK SÚLYA 24.10 KG VOLT, A HOSSZA PEDIG 133 CM, MÍG KERÜLETE 58 CM VOLT.

A gyönyörű példány természetesen a fotó készítése és a mérleglés után visszanyerte szabadságát. Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

A fehér tok jellemzői

Észak-Amerika legnagyobb édesvízi hala. A fehér tok Kanadában, Brit Columbia területén, és az Amerikai Egyesült Államokban, Alaszka, Kalifornia, Idaho, Montana, Oregon és Washington államokban őshonos. A Csendes-óceánba is leúszik, Alaszkától Kaliforniáig – írja a Wikipedia.

A legnagyobb fehér tok állomány USA nyugati partján, a Sacramento-San Joaquin és Columbia-Snake River vízgyűjtő területein van. A faj még megtalálható a Kootenai folyóban, a Fraser folyó torkolatánál és a Columbia folyóban a Hugh Keenleyside-gát és a kanadai-USA-i határt képező folyószakasz között.

A halakra erősített műholdas megfigyelők által végzett mérések szerint a fehér tokok egyik folyóból a másikba vándorolnak.

(Forrás: Maconka.hu/Wikipedia)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Sok a kormorán, egyre kevesebb a hal és egyre bosszúsabbak a horgászok!

gyilkosbalna

Egy tizenhárom éves fiú döntötte meg a brit bodorka rekordot

gyilkosbalna

Kéttucat kormoránt küldtek a másvilágra a Körösöknél!

gyilkosbalna