#talaljfogast
Image default

Big Mama akadt horogra a Balatonon

Big Mama akadt horogra a Balatonon. Ismét kapitális  pergetett fogásról postolt a Reiva Fishing közösségi oldala. A gyönyörű ragadozó ezúttal nem folyóvízből, hanem egyenesen a Magyar Tengerből tisztelte meg a márka szerencsés horgászát.

A lehülő vízben az apróhalak már összeállva, csapatokba verődve járják a partmenti területeket. Természetesen a falánk ragadozók, mint a csukák is előszeretettel látogatnak el ezekre a területekre, a megfelelő táplálék reményében. Ennek köszönhetően a sporttársak is eredményesen vehetik célba az ilyen és ehhez hasonló spotokat is. Nem is történt máshogy ez a közelmúltban, ahol egy kikötő közelében garázdálkodó krokodilt sikerült pergetve horogvégre csalni.

“A rövid horgászat elején hamar bebizonyosodott, hogy a lassan fenéken vezetett, meg-meg állított gumihalra lesznek érdeklődők. Nem volt ez másképp ennél az óriásnál sem, aki a varázserővel rendelkező „UTOLSÓ” dobásnál bombázta le a csalit. ” – olvasható a rövid Facebook beszámolóban.

A kapitális csuka mama 115 cm testhosszal bírt

A felszerelés legyen egyszerű, de nagyszerű

“Személy szerint a téli csukázást minél jobban szeretem leegyszerűsíteni. Mivel rövid a táplálkozási időszak, nincs értelme folyamat csalit cserélgetni.” – írja a szerencsés horgász.

A sikert hozó fegyverzet pedig a következő volt:

  • Flat Minnow Shad 12,5cm (2 természetes színben)
  • Reiva ultra strong jigfej
  • Bot: Reiva Stream 12-35g
  • Orsó: Reiva SeaHawk 4000
  • Zsinór: Reiva Silent 0,13

Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

Mint cikkünk elején említettük, a közelmúltban is komoly méretekkel bíró ragadozóról postolt a Reiva csapata, amit akkor éppen a nagy Dunából sikerült partraterelni.

Kapitális, 10+os  süllőt adott a jó öreg Duna, számol be róla a Reiva Fishing közösségi oldala.

A közelmúlt hatalmas vízhozama általi körülmények nem ígérkeztek túl jónak az általános tapasztalatok szerint.  Ennek ellenére az előrejelzések szerinti áradás előtt rápróbált a nagy folyóra a szerencsés horgász, aztán a parttól kb. 8-10 méterre egy hatalmas “ősállatot” sikerült horogra akasztania. A bitang méretű sárkány először csak leállazta a felkínált plasztik csalit.

“A jobb szájszeglete alatt viszont jól fogott a horog, és mikor megakadt, azonnal éreztem, hogy nem hétköznapi versenyzővel hozott össze a horgászsors.

Mélyen tartotta magát sokáig, szépeket rántott a boton és többször vissza is tört erősen és lomhán, de határozottan vitte az orsóról a zsinórt. A legnagyobb félelmem most is az volt, hogy a parti kövekre ráhúzza a vékony fonottat, de sikerült a lábaimhoz kormányoznom egy nagyon izgalmas fárasztás után.” – olvashatjuk a Facebookon található beszámolóban.

A hal súlya 11,48 kg volt

Testhossza nem lett lemérve, de mint láthatjuk a képen, elég termetes dunai ragadozóról beszélhetünk.

A felszerelésről

  • Bot: Reiva Stream 240, 10-30 gr
  • Zsinor: Reiva Silent 0,13 fonott
  • Eloke: Reiva fluorcarbon 0,30 mm
  • Kapocs: Reiva HD 2
  • Csali: 10 cm-es plasztik

Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

 

(Forrás: Reiva Fishing Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Épp snecit akart fogni a horgász, amikor egy veszélyes aligátorteknős akadt a kishalas hálójába a Balatonnál.

gyilkosbalna

Csak tavaly 2265 kárókatonát lőttek ki a Balatonnál!

gyilkosbalna

Keszegeket és süllőket is telepített a Csongrád Megyei Szövetség

gyilkosbalna