#talaljfogast
Image default

Így ápolják a halakat a Diana és Zoltán Horgásztavon

Így ápolják a halakat a Diana és Zoltán Horgásztavon! Szerencsére nem csak a C&R hódít egyre inkább hazánkban, hanem a halakkal való rendkívül kíméletes bánásmód is egyre népszerűbb! 

A halak pikkelyképlete halmeghatározásra is alkalmas, mivel a pikkely minta egyedi sajátosság, úgy mint az embernél az ujjlenyomat – kezdi közösségi bejegyzését a Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőpark. 

Mint írják, az oldalukra feltöltött első 2 képen kékkel jelölik az egyedi pikkelymintát és pirossal a sérüléseket.

Ezeken a képeken egyébként 586195 chip számú egyed látható (megjegyzik, a horgászok számára jobban ismert nevén Villás), a Diana tó egyik legöregebb lakója. Az első kép 2020.05.05-én készült, amin jól láthatóak a pirossal jelölt sérülések. A második kép 2022.10.15-ei, melyen a gyógyult rész van bekarikázva, szintén pirossal.

Örömmel említik meg, hogy halaikat az országban elsőként kezdték mikrochippel ellátni, így nagyon sokat tanultak halaikról, hiszen az azonosítási idő pár másodpercet vesz csak igénybe.

Elsők között dokumentálták a halak öngyógyító képességét is a sérülésekből – teszik hozzá.

Pontosan tudják, hogy vannak egyedek amik kimondottan egy állás előtt érzik jól magukat és vannak olyanok, amelyek kizárólag bizonyos időszakokban foghatóak meg. Végső de nem utolsó sorban, így védik a halaikat, hiszen az országban hatalmas probléma a nagytestű halak fekete piaci halkereskedelme…

Kérik továbbá a horgászokat, hogy segítsék a munkájukat azzal, ha 10 kiló feletti halat fognak, értesítsék a halőreiket, hogy elvégezhessék a szükséges állapotfelmérést, chip olvasást és a hivatalos mérlegelést is.

 

A Diana és Zoltán horgásztó

A Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőpark Budapest belvárosától 30 km-re, Fejér megyében, Göböljárás-pusztán, Etyek és Alcsútdoboz között félúton, festői dombok között, az etyeki Kordai Filmstúdió közvetlen szomszédságában helyezkedik el.

A területre várják a horgászokat, természetjárókat, pihenésre vágyó családokat, baráti csoportokat, iskolai osztályokat – fiatalokat és időseket egyaránt. Érkezni reggel 05:30-tól lehetséges távozni este 21:00-ig kell. Éjszakai horgászatra akkor van lehetőség, hogyha az éjszakát megelőző és azt követő nappalra is vonatkozó napijegy megváltásra került. A horgásztó területe, illetve a vendégház bérelhető esküvők, céges- és baráti rendezvények, iskolai találkozók, klubnapok, csapatépítő tréningek, sportrendezvények számára is. De büszkék a számtalan mozi- és reklámfilmre, filmsorozatra valamint reklámfotózásra is, melyeknek – forgatási helyszínként – e festői környezet adott otthont.

A horgászlehetőségen kívül kültéri napkollektoros zuhanyzó, valamint mellékhelyiség is a látogatók rendelkezésére áll. A Diana tavon 6 db stéget alakítottak ki, melyekhez ingyenes áramvételi lehetőség tartozik.

(Forrás: Diana és Zoltán Horgásztó)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

30 kiló feletti gigantikus tokhalak kerültek a karácsonyfa alá Nemesnádudvaron

gyilkosbalna

Emmanuel Williams lett az első ember, aki kardhalat fogott egy jet-skiről

gyilkosbalna

Csuka, compó, keszeg és persze jó sok ponty került a hajdúsági vizekbe

gyilkosbalna