#talaljfogast
Image default

Méteres lénai tok étvágyát hozta meg a havazás Maconkán!

Méteres lénai tok étvágyát hozta meg a havazás Maconkán! Mirkóczki József gyönyörű torpedót fogott a télies időjárásban.  

Megérkezett az idei tél első kapitális hala Maconkára, mégpedig egy szép lénai tok személyében. A hal a Rekord-tavon akadt horogra és egy centiméter híján éppen egy méteres hosszúságot mutatott a mérőszalag.

A tok súlya 10,45 kg volt, míg legnagyobb kerülete 50 cm.

A kapitális lénai Mirkóczki József bojliját vette fel december 2-án,  a déli órákban.

Természetesen a hal a fotó készítése után visszanyerte a szabadságát! Gratulálunk a szép fogáshoz!

Pár napja egy 24 kilós fehér tok is horogra akadt a tavon

Gyönyörű, 24 kilós fehér tok torpedó vette fel a pelletet Maconkán! A tekintélyt parancsoló hal súlya egészen pontosan 24.10 kg-ot nyomott. 

Megszokhattuk már, hogy szinte naponta kápráztatnak el, és nyűgöznek le bennünket a gyönyörű rekordlistás fogásokról szóló maconkai képek és beszámolók. Nem véletlen tehát, hogy a Maconkai-víztározó és tórendszere kedvelt horgász célállomás. A hatalmas őshonos halaink mellett sokszor találkozhatunk igazi kuriózumnak nevezhető fajokkal is, melyek nemcsak látványa, hanem a szákba terelése is felejthetetlen horgászélmény.

Most éppen egy gyönyörű fehér tok került fel a maconkai rekordfogások közé. A fehér tokot Brunda Martin zsákmányolta november 27-én. A tokhal a Rekord-tóban akadt horogra, és pelletet vett fel.

A FEHÉR TOK SÚLYA 24.10 KG VOLT, A HOSSZA PEDIG 133 CM, MÍG KERÜLETE 58 CM VOLT.

A gyönyörű példány természetesen a fotó készítése és a mérleglés után visszanyerte szabadságát. Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

A fehér tok jellemzői

Észak-Amerika legnagyobb édesvízi hala. A fehér tok Kanadában, Brit Columbia területén, és az Amerikai Egyesült Államokban, Alaszka, Kalifornia, Idaho, Montana, Oregon és Washington államokban őshonos. A Csendes-óceánba is leúszik, Alaszkától Kaliforniáig – írja a Wikipedia.

A legnagyobb fehér tok állomány USA nyugati partján, a Sacramento-San Joaquin és Columbia-Snake River vízgyűjtő területein van. A faj még megtalálható a Kootenai folyóban, a Fraser folyó torkolatánál és a Columbia folyóban a Hugh Keenleyside-gát és a kanadai-USA-i határt képező folyószakasz között.

A halakra erősített műholdas megfigyelők által végzett mérések szerint a fehér tokok egyik folyóból a másikba vándorolnak.

(Forrás: Maconka.hu/Wikipedia)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Harcsa, csuka, süllő – szép számmal került rablóhal a Maconkai- víztározóba!

gyilkosbalna

Betiltották a tűzijátékot, így nem menekültek el a vadludak a tatai Öreg-tó mellől

gyilkosbalna

Méter feletti, 10+os gyönyörű csuka verte le az emelgetett műcsalit a Dunán!

gyilkosbalna