#talaljfogast
Image default

Parádés peca orkán erejű szélben – Slezák Marietta 32 ponttyal “gyakorolt” közelgő versenyére!

Parádés peca orkán erejű szélben – Slezák Marietta 32 ponttyal “gyakorolt” közelgő versenyére! 

Élménydús, rapid horgászat részleteit osztotta meg magazin oldalunkkal Slezák Marietta, aki a hétvégén a Moby Dick horgásztó versenytavára látogatott ki. A rutinos horgász hölgyet a viharos erejű szél sem tántorította el kedvenc hobbijától, kitartását pedig a pontyok is meghálálták! Marietta tucatszámra fogta a szebbnél-szebb pikkelyeseket, a legnagyobb hala bőven 10 kg feletti volt!

De nézzük is az emlékezetes beszámolót a nagyszerű pecáról:

A gyakorlás sosem árt, főleg nem verseny előtt, így nem is volt kérdés, hogy a hétvégén célba veszem a Moby Dick horgásztó versenytavát. A kedvemen, a brutális időjárási körülmények közepette, gondolok itt az orkán erejű szélre, már csak a halak kapókedve segíthetett. Mázli, hogy ezzel nem volt gond a nap során!

Reggel kényelmes időben értem le a partra és a kipakolással kezdtem. Ez cseppet sem volt egyszerű, mert vitt mindent a szél. Nem ismeretlen számomra a tó, ezért a távok kiválasztását az eddig megszerzett információk alapján gondoltam ki. Lehetőségem nyílt Rodbuilder Máté új széria botjait tesztelni, ezek közül pedig a CarboFlex Method 330 és 360-as pálcát vittem magammal. A zsinór előbbinél kereken 30, utóbbinál 60 méteren lett a klipszbe akasztva. Ezen felül tervben volt megnézni a lábbalatti lógatós távot is.

A középső távot megetettem pár method kosárnyi pellettel, de a pecát a benti távon kezdtem el. Igyekeztem egy helyre dobálni, de a természet gondoskodott róla, hogy kisebb-nagyobb oldalirányú kilengések legyenek. Bent olyan jól indult az első óra, hogy

minden dobásból lett halam, ezért nem is váltottam.

Ha már etettem, napközben azért kinéztem rá. Volt is hal azon a távon is, de kicsik, sőt a nap egyetlen kárászát is onnan fogtam. Eközben meglassult a benti peca is, így dél körül pár gombóc pellettel megalapoztam a láb alatti horgászatot.

Bőven 10 kg feletti volt a legnagyobb!

A nap második felében egyszer-egyszer visszanéztem a hosszúra, hisz több mint 20 pikkelyest adott, de a partközelben akasztott nagytestű halak fárasztása adrenalinnal töltött el. Főleg akkor, amikor meríteni kellett, mert elég kicsinek bizonyult a nálam lévő merítőfej, de ennél sose legyen nagyobb gondom!

Ma a horogra tűzött első csali be is vált, ez egy 8mm-es krilles ízesítésű rózsaszín wafters volt. A hosszabbik távon igényelték a halak a piros édes aromát, de lábalatt egyáltalán nem volt indokolt a használata. A kosárba Acroft Bahama Style pellet került. Ez az etető citrus-kókusz háttérízzel rendelkezik, kimondottan pontyokra használatos. A gyártó leginkább hideg vízi horgászathoz ajánlja az 1,7mm-es szemcseméretű pelletet.

A bő 5 órás peca során 32 db pontyot sikerült szákba terelnem, továbbá volt két halvesztésem. A legnagyobb egy bőven 10 kg feletti bajszos volt, de akadtak 8-as és 5-ös formák is a kisebbek mellett.

 

Egy sikeres napot tudhatok magam mögött, ahol a horgászat szeretete legyőzte a viharos szelet!”

Köszönjük szépen Marietta beszámolóját és sok sikert kívánunk a közelgő versenyhez!

(Forrás: Slezák Marietta)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

“Bőven volt botvivős kapásban részem 2023-ban!” – értékelte az évet Károly Attila

gyilkosbalna

Károly Attila: “Felejthetetlen élmény gyerekkel horgászni”

gyilkosbalna

Közel ezer süllő került a Tisza-tóba!

gyilkosbalna