#talaljfogast
Image default

Gyönyörű, 10-es csuka vitte el a finomszerelékest Látóképen!

Gyönyörű, 10-es csuka vitte el a finomszerelékest Látóképen! Dr. Szűcs István a hortobágyi oldalon próbálkozott finom szerelékes módszerrel békés halakat fogni, amikor is hatalmas meglepetés érte.

Nem várt vendég a hortobágyi ágban: újabb kapitális csuka Látóképen! – indította bejegyzését közösségi oldalán a Látóképi-tározó.  Mint írták, korábban is beszámoltak már nagytestű ragadozó halak fogásáról, és most szerencsére egy újabb ilyen hírrel szolgálhatnak az oldalunkat követőknek.
Április elején egyesületük elnöke, Dr. Szűcs István a hortobágyi oldalon próbálkozott finom szerelékes módszerrel békés halakat fogni, amikor is hatalmas meglepetés érte: egy közel 10 kg-os (egészen pontosan 9,70 kg súlyú! ) csuka vette fel a nem éppen neki szánt csalit ..

A szolgálatban levő kollégáik a helyszínre siettek, ahol hitelesítették is gyorsan a fogást. A gyönyörű példány pedig hamar vissza is nyerte szabadságát a fotó után, és mehetett is tovább rettegésben tartani a fehér hal állományt! – zárták a bejegyzést.

Közel méteres csuka akadt horogra a Keleti-főcsatornán!

A gyönyörű ragadozó kifogását a Hajdú-Horgász Debrecen közösségi oldala osztotta meg a horgászat szerelmeseivel.

Mint írták, március 29-én véget ért a csuka országos tilalmi ideje. Az ívás rendkívül energiaigényes folyamat, a halak sok energiát veszítenek az ikrák lerakásával és megretmékenyítésével. Emellett szinte egyáltalán nem  táplálkoznak ebben az időszakban.  Az ezt követő fokozott élelemszerzés segít pótolni ezt az elvesztett energiát és feltölteni a raktáraikat a következő szezonra. Bizonyos vízterületeken még mindig nem horgászhatunk rájuk célzottan.  Ahol viszont szabad a pálya, a ragadozóhalak fanatikusai már  célbavették a nász után farkaséhséggel vadászó krokodilpofájúakat. Hasonló étvággyal rendelkezhetett a hosszúhétvégén Kun Norbert által horogracsalt kapitális példány is, mely

Csuka a csatornából

MÉRETEIT TEKINTVE 95 CM TESTHOSSZAL ÉS 7,30 KG TÖMEGGEL RENDELKEZETT.

A méretes krokodil megfogását követően visszanyerte szabadságát. A visszaengedés pillanatáról videó is készült.

Gratulálunk a szerencsés horgásznak!

(Forrás: Látóképi-tározó, Hajdú-Horgász Debrecen Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Tiszteletjegyekkel fejezi ki elismerését az RDHSZ Versenysport Bizottsága a 2023-as év bajnokainak

szurkeharcsa

Újra hatalmas pontyot csalt horogra Látóképen fiatal horgásztársunk, ifj. Szabó László!

gyilkosbalna

Gyönyörű compók színesítették Potyók Ákos látóképi horgászatát!

gyilkosbalna