#talaljfogast
Image default

110 kiló feletti gigaharcsát fogott az angol horgász az Ebrón!

110 kiló feletti gigaharcsát fogott az angol horgász az Ebrón! A férfi csak néhány kilóval maradt le a legnagyobb harcsát kifogó angol horgász címéről. 

Amikor rablóhalas horgászok a Monster Catfishing Tours-szal a spanyolországi Ebro-folyónál foglalnak helyet, arra számítanak, hogy igazi óriásokat fognak akasztani, de Andrew Bebbington maga sem számított arra, hogy látogatásakor egy akkora harcsát fog fogni, amely mindössze 2 kilóra van az Ebro-rekordtól.

A férfi a túra során korábban már fogott olyan harcsákat, amelyek súlya elérte a 60 kg-ot, és barátja, Tony is fogott egy 75  kilót nyomó példányt, ezek azonban átlahgosnak bizonyultak ahhoz a halhoz képest, amelyet a túra végén megakasztott.

Amikor a felszínre jött, tudtuk, hogy nagyon nagy. 250 fontjával (113 kg) Andy hihetetlenül boldog volt, és ez a 3. legnagyobb harcsa, amelyet valaha brit horgász fogott az Ebróból – ez egy hihetetlen eredmény, kemény folyóviszonyok között!“- mondta Peter Irwin idegenvezető.

Felnőtt ember méretű, gigantikus harcsát fogott egy angol kissrác is az Ebrón!

Épp nyaralt a családjával, amikor a 69 kg-os óriást megakasztotta.

Egy iskolás fiú akkora harcsát fogott, hogy három felnőtt férfi kellett ahhoz, hogy kihúzzák a vízből! – számolt be egy angol horgászoldal a hatalmas fogásról.

A 11 éves Joshua Davenport a spanyolországi Ebro folyón kirándult a családjával, amikor a kolosszális, 152 fontos (69 kg-os) harcsát a partra “vontatta”.

25 PERCIG TARTOTT A KÜZDELEM A FIATAL HORGÁSZ ÉS A NÁLA JÓVAL NAGYOBB HARCSA KÖZÖTT.

Az óriási bajuszos a dupla 20 mm-es halibut pelletes csaliját vette fel a szerencsés horgásznak.

Elképesztő volt” – mesélte Joshua édesanyja, Lorna King.

Az Ebro Mad Cats csapatának szakértő segítségének köszönhetően megtanulta, hogyan kell biztonságosan bánni az ilyen méretű halakkal a kiránduláson.” – árulták el.

“Azóta szenvedélye a horgászat, mióta elég nagy volt ahhoz, hogy botot fogjon, és ötéves korában fogta az első harcsáját. De ez a hatalmas példány jócskán megdöntötte a korábbi 18 kg-os egyéni rekordját. Ezt soha nem fogja elfelejteni.” –  örvendezett a család.

Ha már harcsa, mi sem szégyenkezhetünk!

Mázsás harcsát pergettek a Fehérvárcsurgói Víztározóból! A bitang nagy bajuszos 237 centiméteres hosszúságú volt és egészen pontosan 101.1 kg-ot nyomott a hitelesítés során – közöltük nemrégen.

Kucsák László (Kutyus Doktor) a legnagyobb közösségi oldalon osztotta meg a rendkívüli fogását. Mint írja, az idei év legjobb napját élte át – köszönhetően a kapitális harinak!

A pecás napsütéses napon kezdett el pergetni a víztározó sekély vizén, de nem jött a reggeli kapás. Ezután fokozatosan a mély vìz felé haladva dobált a legjobbnak vélt helyeken.

Maximum 15-20 percet töltött egy-egy részen mert azt tapasztalta korábban, hogyha kicsit is éhes a harcsa, az kiderül az első pár dobásbòl.

Délelőtt 11 òra körül egy 5 méter körüli vìzen, a fenék közelében vezetett Fox Rage Replicant 16 cm-es csalira éhezett meg az öreg ,,mohoshátú” bajszos harcsa – írta László.

A HATALMAS HARCSÁVAL EMBERFELETTI KÜZDELEM INDULT MEG A BEVÁGÁS UTÁN. 1 ÒRA 40 PERCIG TARTOTT A FÁRASZTÁS ÉS ELÉG NEHEZEN MENT MIVEL EGYEDÜL VOLT KINT A HORGÁSZ.

A fárasztó harc végén aztán sikerült part közelébe húznia a kapitális halat, majd partròl folytatva végül kifogni.

MINT ÍRJA, TERMÉSZETESEN A HITELESÍTÉS ÉS EGY PÁR FÉNYKÉP UTÁN VISSZAENGEDTÉK AZ ÉLTETŐ ELEMÉBE.

Bejegyzése zárásaként a boldog horgász köszöni a halőr kollégának, valamint a helyi pecásoknak a közreműködést, akik segítettek megörökíteni ezeket a felejthetetlen pillanatokat.

A kapitális fogás pontos részleteit az alábbikaban osztotta meg Kucsák László:

Hal súlya: 101.1 kg
Hossz: 237 cm
Kerület: 118 cm
Hely: Fehérvárcsurgói Víztározó
Felszerelés: 2.7 m Fox Rage bot,
6000-es lassú áttételű tengeri orsò. Főzsinòr: 0.23-as 8 szálas fonott, 0.62 fluorocarbon előke.
Csali : Fox Rage Replicant Catfish
16 cm 51 gramm.
Fox Rage Team Hungary Fotók: Facebook (Kutyus Doktor profilja)

(Forrás: Anglingtimes)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Lenyűgöző képek mutatják, ahogy megérkezik a tavasz a Hámori-tóhoz!

gyilkosbalna

Ismét horogra akadt a Balaton legnagyobb tükörpontya! Érdekes részleteket tudtunk meg az egykori abszolút rekordpontyról!

szurkeharcsa

Szoros versenyben szektor harmadikként zárt Slezák Marietta és Szabó Gábor a hétvégi Atomix páros kupán!

szurkeharcsa