#talaljfogast
Image default

Ez aztán a férfimunka: 17 kilós pontyot fogott teljesen egyedül a fiatal horgász!

Ez aztán a férfimunka: 17 kilós pontyot fogott teljesen egyedül a fiatal horgász! Le a kalappal ifj. Szabó László előtt, aki a napokban egy hatalmas pontyot terelt szákba Látóképen! 

A hónap elején ifj. Szabó László a hortobágyi-ág legelején próbálta kapásra bírni a pontyokat – osztotta meg közösségi oldalán a Látóképi-tározó. 

Mint írják, az ifjú horgász rendszeresen jár már egy ideje Látóképre, de ezúttal teljesen egyedül vette üldözőbe a halakat.

A rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, hogy egy csodás, 16,80 kg súlyú, pocakos tőpontyot terelt szákba teljesen egyedül!

Jó pár fiatal “bontogatja a szárnyait “Látóképen, mindig örömmel számolunk be az ő sikerekről (is), reméljük minél több követőjük lesz! Örömteli látni a halak iránti tiszteletet, és a természet szeretetét! Gratulálunk, csak így tovább! – írták a bejegyzésben.

A 16 éves Varju József is gyönyörű halakat fogott, a legnagyobb pontya 14 kiló feletti volt!

Ilyen egy vérbeli horgász: öt napon keresztül vallatta a téli hidegben a Látóképi-tározót a debreceni kamasz!

Varju József fiatal horgász öt napot töltött az elmúlt időszakban a felkapott debreceni horgászhelyen a 4. álláson – osztotta meg a Látóképi-tározó Facebook-oldalán. A cívisvárosi tizenhat éves fiú a Haon érdeklődésére megosztotta, több pontyot is fogott a 2 fokos víz ellenére is. Igaz, óriási halat nem sikerült kiemelnie, viszont a hideg időjárás ellenére nem számítanak nagyon rossz fogási teljesítménynek.

– A legnagyobb ponty 14 kiló felett volt, viszont 7-8 kiló alattit egyet fogtam – emelte ki a szenvedélyes pontyhorgász, aki ötéves kora óta kergeti a halakat. Hozzátette, mindent imád a szóban forgó sportban, amit csak lehet! A természetet, ami körülveszi, az ellenfeleit (halakat), és nem utolsósorban azt, hogy minden egyes alkalom egyfajta célokkal teli túra számára, ami kis túlzással az életet jelenti számára – írja a Haon.

Forrás: Varju József-archív

Eddigi legnagyobb fogás

Mint megtudtuk, a lelkes pecás eddigi legnagyobb fogása egy közel 29 kilós tükörponty volt, amit 14 évesen volt szerencséje megakasztani a Szűcsi-völgytónál – árulta el a hajdúsági portálnak.

Talán csak a pontyhorgászok tudják, milyen érzés kiérni a partra, ugyanis már legtöbbünk titkon várja, hogy megtörténjen az első kapás. Ahogy megkeressük a számunkra megfelelő helyeket, elhelyeztük a szerelékeinket, már egyfajta megkönnyebbülést érzünk, ugyanis tudjuk, hogy bármelyik pillanatban megszólalhat a kapásjelző – hasonló élményekben volt nekem is részem, amikor a közel 30 kilós pontyot megpillantottam

– nyomatékosított.

Forrás: Varju József-archív

Kiemelte, 9 napot horgásztak a tónál, és már a második éjszaka sikerült fognia egy 20 kiló feletti halat, nagyon boldog volt, és álmában sem képzelte, hogy a saját rekordját napokon belül megdönti.

Forrás: Varju József-archív

Igazi élménybeszámoló

– Az ötödik éjszaka felé közeledtünk, újrahúztam a szerelékemet, lefekvés előtt már nagyon izgultam, hogy mi fog történni az éj leple alatt, valahogyan éreztem, nem egy megszokott néhány óra előtt állok. Az ágyamban fekve szinte láttam, hogy a ponty felszippantja a csalimat, és elrohan vele. Egyszer csak, hajnali 4 óra körül, erőteljes húzós kapás, gyorsan „irány a halra”, fölé értem, és elkezdődött a fárasztás. Körülbelül 8-10 perc után pillantottam meg először, itt már kezem-lábam remegni kezdett a csónakban, 10-15 perc után sikerült is megmerítenem, utána pedig jött az öröm: legyőztem az ellenfelem! – emlékezett vissza a debreceni srác. Megjegyezte, a tó egyik legikonikusabb pontyát sikerült kifognia, Patrikot. Már a partra kifelé menet azon gondolkodott József, hogyan fognak szelfizni legújabb haverjával. Nem sokkal később jött a halőri hitelesítés, mérlegelés, fotózás, ezt követően pedig Patrik újra nagyot csobbanhatott az otthonában.

(Forrás: Haon, Látóképi-tározó)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Balinparádéval indult az RSD Boatfishing idei első túrája a tilalom után!

szurkeharcsa

A hazánkból már költőfajként eltűnt tavi cankó bukkant fel a Dél-Alföld szikes tavain!

gyilkosbalna

3,5 kilós óriás sügeret fogott a “sügérvadász” spanyol horgász!

gyilkosbalna