#talaljfogast
Image default

Gyönyörű, 25 kilós tövessel dőlt meg a békésszentandrási Sirató-holtág rekord!

Gyönyörű, 25 kilós tövessel dőlt meg a békésszentandrási Sirató-holtág rekord!

A békésszentandrási Sirató-holtág számolatlan szebbnél-szebb fogási élmény örökbecsű helyszíne – írja posztjában a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Mint megjegyezték, Lestyan Martin, a Szövetség hűséges olvasója pedig rengeteg szép fogással büszkélkedhet erről a vízterületről (is). Ők ketten összehozták most azt, amely innentől fogva történelem: megdőlt a fogási listájuk hivatalosan jegyzett holtági pontyrekordja – jelentették be örömmel.

A beszámoló pedig így hangzik:
„2024. 04. 02-án, az idei év első horgászatán sikerült megfogni ezt a gyönyörű pontyot a békésszentandrási Sirató-holtágból. A kapást követően a hal egyből egy akadóba úszott, de pár perc küzdelem után szerencsére kiszabadult belőle. A fárasztás végén, a szákoláskor szembesültem a hal méreteivel, amikor az 1×1 m-es merítőt teljesen kitöltötte a hal. Partra emelés után a mérleg 25,15 kg-ot mutatott. Hatalmas élményt adott ez az óriás, és egyben az eddigi legnagyobb halamat adta ez a horgászat.” – írta Martin.

Az IBCC-n a balatoni pontyrekord dőlt meg!

Pár napja írtuk meg, hogy 35,625 kg-mal új balatoni pontyrekord született az IBCC-n! A gigantikus rekord pontyot az IBCC 4. napján csalta horogra a 244-es helyen horgászó AQVARIUS TEAM!

Reggelre mindhárom medencében másodfokú viharjelzés fogadta a mezőnyt, ráadásul kitartó eső is párosult hozzá. A kora délutáni órákban mindhárom medencében felkerült az elsőfokú viharjelzés, így újra útnak indulhattak a csapatok és be tudták vinni a végszerelékeket – számolt be közösségi oldalán a neves verseny 4. napjáról a Balatoni Hal. 

A folytatásként pedig szenzációs hírrel szolgáltak:

A 244-ES HELYEN HORGÁSZÓ AQVARIUS TEAM TEGNAP DÉLUTÁN SIKERESEN MEGAKASZTOTTA, MAJD PARTRA TERELTE AZ ÚJ HIVATALOS BALATONI REKORDPONTYOT SIÓFOKON, AZ ARANYPARTON!

A fantasztikus rekord tőpontyot 35,625 kg-os tömeggel hitelesítették kollégáik a helyszínen – tették hozzá.

Megjegyzik, hogy az új tórekord mellett, sikerült szákba terelni a megmérettetés eddigi legnagyobb tükrösét is, melyet a 156-os helyen pecázó Jet Fish csapatának sikerült megfognia 25,6 kg-os tömeggel.

JELENLEG 200 CSAPAT TUDHAT MAGÁÉNAK ÉRTÉKELHETŐ FOGÁST ÉS EDDIG ÖSSZESEN 592 DB 10 KG-NÁL NAGYOBB PONTY KERÜLT MÉRLEGELÉSRE.

20+os pontyból 37 db-ot, 25 kiló felettiből 6 db-ot, míg 30 kg-nál nagyobból eddig 2 darabot csaltak horogra a versenyzők.

👉Legnagyobb tükörponty: 25,6 kg
👉Legnagyobb tőponty: 35,625 kg

(Forrás:  Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

A hódok akár természetes megoldást nyújthatnak a folyamszabályozásra?

szurkeharcsa

Hatalmas vadvízi ponty verte le a süllőnek szánt gumihalat a Dráván

szurkeharcsa

Gőzerővel folyik a törpék likvidálása a Holt-Zagyván és a Nagykunságin

gyilkosbalna