#talaljfogast
Image default

30 kiló feletti gigantikus tokhalak kerültek a karácsonyfa alá Nemesnádudvaron

30 kiló feletti gigantikus tokhalak kerültek a karácsonyfa alá Nemesnádudvaron! Cserháti-Saághy Bence évzáró horgászata halfogás szempontjából remekül sikerült! 

A Bait Bait bojlis csalimanufaktúra  óriástokokkal tarkított hihetelenül sikeres pecatúra élménybeszámolóját osztotta meg közösségi oldalán. A decemberi közel sem kedvező időjárás ellenére Cserháti-Saághy Bencéék 11 hatalmas tokot is partra segítettek, melyek közül kettő is 30 kilogram felett nyomott a mérlegen!

Olvassuk hát élvezettel a beszámolót a gyönyörű fogásokról, és nézegessük lelkesen a hatalmas halakról készült fotókat!

Évzáró túra Nemesnádudvaron

“December 11-én indultunk útnak kissé félve az éjszakai szélcsendes fagyos idő miatt. Félelmünk nem volt alaptalan hisz érkezésünkkor a meghorgászandó tórész nagy része megfagyott. Voltak hullámzó részek így engedélyt kaptam, hogy rámenjek a vízre. Fél óra csónakázás után már láttam a fényt az alagút végén!

Amíg összeállítottuk a felszerelésünket a természet elvégezte dolgát és a szél teljesen jégmentessé tette a tavat. Gyors bójázás, etetés, behúzás és márt vártuk is a sötétedést. Nem is kellett sokat várni és megérkezett az első tok a maga 28 kilójával, amit hajnalig még három társa követett. Hajnali 5 óra körül amikor húztam vissza hallottam, hogy kis hajóm töri a jeget. Peca off pihenés. Késő délelőtti ébredéskor láttam, hogy a tó ismét befagyott. Forgatókönyv ugyan az, pici csónakázás és a szél segítsége. Sötétedésre újra helyükre kerültek a botok és indulhatott az éjszakai műszak.

 

Kicsit lassabban indult, de újra a tokoké lett a főszerep. Fogtuk őket szépen ütemesen, amikor az egyik visszaengedése után egy hatalmas robbanásra és kék fényre lettünk figyelmesek!
Betojtunk konkrétan! Egy szerencsétlenül járt hattyú belerepült a magasfeszültségű vezetékbe és azt le is szakította a környéket áramtalanítva. Innentől kezdve elkezdett szakadni az eső, ami azzal járt, hogy túránk végére víz alá került a stégünk a hatalmas mennyiségű csapadéknak köszönhetően.

A harmadik éjszaka tartogatta a legnagyobb halakat, sikerült két 30 feletti tokot is fogni. Sajnos volt egy, amit nem tudtam megfordítani és bement a stég alá. Összeségében 11 darab tokot tudtunk mérlegelni, pontyot nem tudtunk egy fotó erejéig partra hívni.

Viszontagságos de nagyon jó peca volt. A legjobban bevált csali 19 mm-es lázadó balansz volt kiegészítve még egy kis gumikukoricával. Képek a teljesség igénye nélkül.”

(Forrás: Bait Bait)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Bréking! Itt a dátum, hogy 2024-ben mikor lesz az International Balaton Carp Cup!

vilagitocapa

Karácsonyra megmutatta magát a látóképi pontyóriás

gyilkosbalna

Szigetbecsénél akadt horogra a pazar 20-as torpedó!

gyilkosbalna