#talaljfogast
Image default

30 kg feletti “pontycsoda” akadt horogra a hatvani A Beton-tóban!

30 kg feletti “pontycsoda” akadt horogra a hatvani A Beton-tóban! Holba József öröme hatalmas volt, hiszen a 30 kiló feletti töves mellett egy 22 kilós tükröst is megmerített! 

A hatvani A Beton-tó kedvelt horgász célállomás a nagyhalas horgászat szerelmeseinek. A közel 130 hektáros bányatavat a Heves Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága nyilvánította horgászati vízterületté. Az egykori hatvani bányászat részét képező A Beton-tó halállománya csaknem egyedülálló az országban.

Ezt az a tény is alátámasztja, hogy évek óta mind a hazai, mind pedig a szomszédos, délkelet-európai pontytrófeát a hatvani A Beton-tóból fogják ki.

AZ EDDIGI LEGNAGYOBB KIFOGOTT PONTYCSODA 42 KILOGRAMMOS VOLT.

“A horgásztó olyan mértékben múlta föl a cég várakozásait, hogy bővíteni kellett a stratégiai tervet, így a hatvani tó egy igazi pontyparadicsommá vált. A fejlesztés első mérföldköve a 2017 és 2018-ban épített öt gyönyörű, komfortos horgászház volt. Ezt követően több mint 200 horgászhelyet alakítottunk ki az A Beton-tó körül, amelynek állandó látogatói például a Hatvani horgászegyesület tagjai is” – írják honlapjukon az üzemeltetők.

A fent írt jellemzés valóban nem túlzó, amelyet bizonyít Holba József hétvégi fogása is. A szerencsés horgász a hatvani A Beton tavon, rövid időn belül két gyönyörű, kapitális halat tarhatott pár percig a kezében – osztotta meg a Bait Bait. 

Tövese 30,45 kg-ot nyomott, tükröse pedig kereken 22 kg-ot!

A csali az Ébredő Erő volt, 24mm-es méretben amit 12 mm-es Rodin pop up-al könnyített ki.

Gratulálunk a hatalmas fogáshoz és további szép sikereket kívánunk!

(Forrás: Bait Bait Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Minden idők legnagyobb számú rekorderének neve kerül a kalapba az RDHSZ éves területi jegy sorsolásán

szurkeharcsa

Szépségdíjas a Balaton idei első 20+os tövese

gyilkosbalna

Horgászok segítségét kérik az invazív nutria állományának felméréséhez

gyilkosbalna