#talaljfogast
Image default

A bojlis botokat eltehetjük kicsit, és elő a pergető pálcákkal a Pozsár Horgásztavon!

A bojlis botokat eltehetjük kicsit, és elő a pergető pálcákkal a Pozsár Horgásztavon! A halak nyugalma érdekében most kicsit hanyagolni kell a békés halak horgászatát a rendkívül népszerű tavon. 

A lajosmizsei Pozsár Horgász Vendégház közösségi oldalán jelentette be a hírt. Azonban nem kell aggódniuk szerencsére a horgászat szerelmeseinek, hiszen a kiemelkedő rablóhal állománnyal rendelkező tavon most a csónakos pergetést is engedélyezik.

Kedves Vendégeink !
Tavunkon Január 8 – Március 1-ig beszüntetjük a bojlis horgászatot a halak nyugalmának és egészségük megőrzése érdekében.

Ebben az időszakban kizárólag pergető horgászatra lesz lehetőség a tavon‼️

Így, hogy a víz bojlis pecásoktól mentes lesz , a pergetést csónakból is engedélyezzük‼️ Így lehetőségetek nyílik majd olyan helyeket is megdobni, amit a partról eddig esélytelen lett volna. A csónak és a motor benne lesz a jegy árában, de akkumulátort mindenkinek magának kell hoznia . (Lesz lehetőség a helyszínen is bérelni , viszont csak limitált számban lesznek elérhetőek , így kérjük időben jelezzétek, ha szeretnétek!)

A jegyárakról majd egy külön posztban fogunk benneteket tájékoztatni.
Vendégházaink nyitva lesznek ez idő alatt is, az itt megszálló vendégek -szigorú etetési szabályok betartásával -horgászhatnak is majd .
Megértéseteket köszönjük!”

Kiváló horgászati lehetőséget és kikapcsolódást nyújt Pozsár

Vendégházunk és a közel 12 hektáros vízfelületű horgásztavunk, 20 hektáros, parkosított, közművekkel ellátott területen lett kialakítva – írják honlapukon.

“A vendégház környezetének kialakításánál az igényes és háborítatlan horgászatra, pihenésre jelentős hangsúlyt fektettünk. A horgászhelyeket egymástól kellő távolságban alakítottuk ki, úgy, hogy a fő szempont nem tömeges horgásztatás volt, hanem a zavartalan horgászat örömének biztosítása. A horgásztó területén mozgásukban korlátozott vendégeink részére horgászhelyet alakítottunk ki közvetlen parkolási lehetőséggel. A horgásztó átlagos vízmélysége 1,8 m, legmélyebb pontjai elérik a 2,5 m mélységet. A fenéken vastag, vízzáró agyagréteg található.” – jellemzik.

A tó gazdag halállományának köszönhetően élményekben gazdag horgászatra számíthatnak vendégeik, legyen szó finomszerelékes, vagy bojlis horgászatról.

2015 májusában nyitották meg a 9 fő befogadására alkalmas négy szobából, amerikai típusú konyhából, étkezőből, társalgóból álló vendégházukat. Minden szoba önálló bejárattal, saját fürdőszobával rendelkezik, négy napraforgó minősítésű besorolással. A gyermekek számára pedig egy játszótér épült.

Az épület több mint 200m2 alapterületű, mely megengedi, hogy pótágyakkal kényelmesen megnövelhessék az elszállásolható vendégek számát. A Vendégház és a Horgásztó vendégei pihenését 24 órás gondnoki szolgálat teszi kényelmesebbé.

A tó folyamatos vízellátását a lajosmizsei Mizsevíz ásványvíz üzem plussz vize biztosítja. Ez a vízmennyiség folyamatos vízcserét biztosít.
Az M5-ös autópályáról Lajosmizsénél lehajtva, az 5-ös úttól kb. 1000 m-re található.”

(Forrás: Pozsár Horgász Vendégház)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Tisztességgel helyt állt a magyar csapat a műlegyező horgász világbajnokságon

gyilkosbalna

Közel 40 kilósan újra horogra akadt a Nagy Fehér!

gyilkosbalna

Jelentős mennyiségű compó került a Tiszába Csongrádban

gyilkosbalna