#talaljfogast
Image default

A magyar válogatott 7. helyen végzett a II. Masters Feeder VB-n

A magyar válogatott 7. helyen végzett a II. Masters Feeder VB-n, számol be róla a MOHOSZ közösségi oldala.

Az első forduló után a bíztató , feljavult pecával csak egy helyet sikerült javítani a zárásig. Habár a fogások darabszámát tekintve igencsak jól haladtak a fiúk, a szomszédoknál beköszönő pontyok, valamint az összsúlyt tekintve a 7. helyen fejezték be a világszintű megmérettetést.

Nehézkes kezdés

A csapat tisztában volt már az elején azzal, hogy nem lesz könnyű dolguk. A szélsőséges, hideg időjárás a halak kapókedvét nemigen növelte, nehezen mozdultak a feeder spiccek. Minden egyes megszákolt keszegnek örülni kellett, és bár darabszámot tekintve nem akadt jobb hazánk fiainál, sajnos a mérlegelés döntött. Az első etapot 8. helyen sikerült zárniuk.


“Tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp, de ilyen nehéz versenyre nem számítottunk. Minden egyes szákolós dévérkeszeget kitörő örömmel fogadtunk. Darabszámban nem volt nálunk jobb csapat, de sajnos a végeredményt mérleggel mérik, így csapatunk jelenleg a 8. helyen áll. Van mit átbeszélni, a csapat szeretne sokat javítani a mai eredményen.

Papp József az A szektorban nemcsak a széle felé ülő kilenc vetélytárssal, de a mederfeneket borító faágakkal is kénytelen volt megküzdeni. Sajnos az új etetés és a távváltások sem hozták a várt áttörést.
Erdei Attila a B4-es helyen szépen kezdte a versenyt. Az első és második órában szákolós halakat is csipegetett az apróságok mellé, ekkor a szektor lején állt. Később elkoptak a jobb halak, másoknál beesett pár pettyes harcsa, de Attila nagyot küzdve így is a szektor 5. helyén végzett.
Horváth Gyula Gábor szintén jól indult, majd két és fél órán át alig-alig esett be pár apróság. Nagyon kevés hal volt a C szektorban.

Ambrus Tibor az első három órában kitartóan fogta az apróságokat, de ez kevésnek tűnt a szektorban. Egy ügyes taktikai váltással “Tibibá” szákolós dévérekre váltott és a hideggel küzdve a szektor 4. helyére tornázta fel magát.” – írta szombat esti beszámolójában a Magyar Országos Horgász Szövetség

 

A mindent eldöntő második versenynap

“Úgy tűnt a mi napon sikerült előre lépni a keszegfogásban. Az A szektorban Papp József ismét belső helyet kapott. A jelentősen feljavult peca ellenére, a szomszédoknál beugró pontyok miatt szektor hétre futotta.

Ambrus Tibor a B szektorban érthetetlen módon alig tudott keszeget fogni. Egy ügyes húzásnak köszönhető ponty nagyot dobott a mai eredményén.
Erdei Attila szokásához híven szépen gyűjtögette a finoman kapó keszegeket és ismét szépen zárta a napot.

Szénási Béla a D szektorban szépen felépítette a keszogfogást, de sajnos a szektorban 5-en is ponttyal előzték meg az utolsó órában. A szektor 7 eredmény így is megsüvegelendő!” – olvasható a összefoglalójukban.

 

II. Masters Feeder VB, Migliarino –  végeredmény

  1. Franciaország
  2. Anglia
  3. Németország

Egyéniben aranyérmes , ezzel világbajnok Simon Fry.

(Forrá: Mohosz Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Szélben, sárban, fagyban, jég alól fogták a pontyokat a nagyrédei versenyen

gyilkosbalna

Szép számmal érkeztek süllők Látóképre

gyilkosbalna

Gyönyörű, 24 kilós fehér tok torpedó vette fel a pelletet Maconkán!

gyilkosbalna