#talaljfogast
Image default

“Láb alól” jött az egyméteres csuka!

“Láb alól” jött az egyméteres csuka! Van az úgy, hogy akármit próbálsz, egyszerűen nem sikerül, aztán jön a “véletlen”! 

Meglepő történetet osztott meg Levi Lures a Pergető horgászok csoportban. Levi egy gyönyörű éppen 100 cm hosszúságú, 9,1 kg-os csukát fogott, nem mindennapi körülmények között. Rövid beszámolójából kiderül, hogy éppen a nem várt helyről és a nem várt időben akasztotta a hatalmas krokodilt.

Mint írja: “A mai napot a nagy csukáknak szenteltem. Órákon át tartó kapástalanság és a századik csalicsere után végre beadta.
Ja nem, ebből csak az órákon át tartó kapástalanság az igaz. 
Szóval, igazából süllőre dobáltam, kb az ezredik bevontatás végén nem emeltem ki a csalit a vízből, a botot letettem a lábamra, ittam pár korty kólát, majd mikor fel akartam venni a botot valami nem engedte. Egy pillanatig azt hittem fába akadt a horog, de a fa hirtelen kemény védekezésbe kezdett. 
Büdös nagy mázli, főleg, hogy ki is jött.

Semmilyen előke nem volt fent, de szerencsémre az állába akadt a horog. 

2-10g Delphin Speed Trout
Kastking Sharky III. 2000
0,06-os 4x kínai fonott
12 centis kínai easy shiner 3 grammos jigen
Végeredmény a képen látható gyönyörűség.

A csuka 100 cm, 9.1 kg és a háta kékes árnyalatú

Gratulálunk a nagyszerű fogáshoz!

Szabó Ábel első dobásra pergette az egyméteres csukát!

Ha már szerencse, akkor említsük meg, hogy Szabó Ábel első dobásra méteres csukát pergetett! A kapitális krokodil rendesen megtornáztatta a botot és a horgászt, de végül megadta magát!

Szabó Ábel szakavatott pergetőhorgász, aki rendszeresen hódol rablóhalas szenvedélyének. Most éppen egy komoly csukát fogott az egyik népszerű horgásztavon, melyről egy rövid beszámolót osztott meg – nagy örömünkre!

Sziasztok!
Az utóbbi hetekben többször megfordultam a Diana és Zoltán Horgásztavon, ugyanis VM Fishing-gel karöltve már én is a Chervy csalikon dolgozok. Összevonva kellemeset a hasznossal, szoktam azért dobálni is a tavakon, hol csukák, hol süllők reményében.
Így történt ez most csütörtökön is. Nem kellett sokat menjek az első kapásért, már az első stégen lemaradt egy 60 centi körüli csukesz.
MÁSODIK STÉGHEZ ÉRVE PEDIG ELSŐ DOBÁSRA EGY ÓRIÁSI ÜTÉST ÉREZTEM, MAJD MEGINDULT AZ ALÁBB LÁTHATÓ GŐZMOZDONY.
Rendesen megtornáztatta az 5-21 grammos Hearty Rise Pro Force botot, de kb. 5 percnyi fárasztás után sikerült kezem között tartanom eddigi legnagyobb csukámat, alig pár centi választotta el az 1 méteres hosszúságtól.
Délután pedig sor került a Zoltán tavi csukatelepítésre és mivel korábban még nem voltam ilyen esemény részese, így én is segítettem ebben a halőröknek.
Gratulálunk a szép fogáshoz!
(Forrás: Levi Lures/ Szabó Ábel Facebook)

 

KAPCSOLÓDÓ

Megdőlt a koi ponty rekordja Maconkán!

gyilkosbalna

A kárókatonák létezése egy másik szemszögből

szurkeharcsa

Remek hangulat, napindító szíverősítő, ízletes harapnivaló, na meg persze gyönyörű halak színesítették a Hévízgyörki horgászversenyt!

gyilkosbalna