#talaljfogast
Image default

Akár napi 60 ezret is lehet keresni most halpucolással!

Akár napi 60 ezret is lehet keresni most halpucolással! Vajon ki szeret halat pucolni? Ha Te igen, most itt a lehetőség!

Kollégákat keresünk a karácsonyi szezonra, de akár már azonnali kezdéssel, halpucoló munkakörbe” – szúrta ki a Haludvar felhívását a HVG.

Mint írják, naponta 20-60 ezer forintot kereshet az, akit felvesznek halpucoló munkakörbe. Az állás betöltéséhez halbontási tapasztalat szükséges, emellett Pest vármegyei lakó-, vagy szálláshely a feltétel.

A karácsonyi szezonban pedig kifejezetten jól jöhet a kiemelkedő bérezés: a Haludvar karácsonyi halvásárán akár több havi fizetést kereshet meg a felvételt nyert jelentkező csupán 2 hét alatt.

Nem fog drágulni idén a karácsonyi hal

Nem fog drágulni idén a karácsonyi hal ára! – írtuk meg pár napja. A döntést a takarmányárak és az energiaköltségek csökkenése indokolja, de a szállítás sem kerül többe idén, mint egy évvel ezelőtt. 

A korábbi évektől eltérően idén nem fog drágulni karácsonykor a hal: a halgazdaságok a tavalyi áron fogják adni. A döntést a takarmányárak és az energiaköltségek csökkenése indokolja, de a szállítás sem kerül többe idén, mint egy évvel ezelőtt. A halászati szakmaközi szervezet szerint csak a kereskedőkön múlik, drágábban lesz-e a hal – közölte az Agrárszektor.

November végéig tart az őszi lehalászás a hazai halgazdaságokban. A téli szezonban legnagyobb a kereslet a halakra, és a termelők azt remélik, idén a korábbi éveknél nagyobb forgalmuk lesz, mert nem emeltek árakat – hangzott el az RTL Híradóban.

DRASZTIKUSAN CSÖKKENTEK A TAKARMÁNYÁRAK A TAVALYI ÉVHEZ KÉPEST, NORMALIZÁLÓDTAK AZ ENERGIAKÖLTSÉGEK. CSAK A BÉRKÖLTSÉG NÖVEKEDETT A TAVALYI ÉVHEZ KÉPEST, DE A MÁSIK KETTŐ KOMPENZÁLJA EZT

– emelte ki Simon Károly, a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. vezérigazgatója.

Mennyibe kerülhet a hal idén karácsonykor?

Az élő ponty kilója tehát idén is 2000 forint körül alakul majd, a harcsát kilónként 4000 forintért adhatják. Filézve természetesen mindkettő drágább lesz.

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) a következő hetekben levelet fog írni a kereskedőknek, hogy a termelői árakhoz hasonlóan a piacokon se legyen áremelés.

AZ NEM JÁRJA, HOGY AZT AZ ÁRRÉS-CSÖKKENÉST, AMIT MI A FOGYASZTÓKNAK SZÁNTUNK, A KERESKEDELEM LEFÖLÖZNI

– emelte ki Lévai Ferenc, a MA-HAL szóvivője.

A szakmai szervezet szerint az árakkal lehet a leginkább ösztönözni a halfogyasztást Magyarországon. Ez ugyanis még mindig elmarad az uniós átlagtól, az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) 2021-es adatai alapján a magyarok fejenként mindössze 6,5 kilogramm halat esznek évente.

Télen a legnagyobb a kereslet a halra, a szakmabeliek azt remélik, hogy a tavalyihoz képest változatlan árak miatt idén több fog fogyni majd.

(Forrás: Agrárszektor, Fotó: Dallos István/ HVG Borítókép: Marcin Bielecki / MTI / EPA)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Többszörösen megszegte a horgászrendet az RSD-n “Mohó Halfarkas úr” , a telhetetlen horgász

szurkeharcsa

Kőkeményen dübörög az orvhalászat Oroszország vizein – Célkeresztben a tokhalak 2. rész

szurkeharcsa

Fantasztikus hír a Körösök horgászainak: most extra nagy pontyok kerülnek telepítésre!

gyilkosbalna