#talaljfogast
Image default

212 cm-es brutál harcsa lett a 17 éves Noémi új rekordja!

212 cm-es harcsa lett a 17 éves Noémi új rekordja! A csúcsdöntés múlt hétvégi horgászatuk első hajnalán , hosszas kapástalanság után történt meg! 

Nemrég mutatkozott be portálunkon Ábel Noémi, a 17 éves gimnazista lány, aki édesapjától sajátította el a harcsázás rejtelmeit. Mint korábbi írásunkban beszámoltunk róla, hatalmas lendülettel folytatja tovább pályafutását, és komoly celokkal rendelkezik a jövőt tekintve. Ezek közül az egyiket teljesítette is a múlt hétvégén lezajlott családi-baráti horgásztúrájukon, melyen Ohaton töltöttek.

Az Ohati Horgász- és Bemutató Központ a hortobágyi puszta szívében a Gyökérkúti tóegység területén található. Országosan is elismert horgászvíz a 26 hektár területű Ohati III. horgásztó, melyen akár 100 órát is horgászhatnak egyhuzamban a profi vagy amatőr horgászvendégeink. E tó kiemelkedő ponty, amur, csuka, harcsa, keszeg és kárász állományával méltán nyerte el a verseny-és hobbihorgászok elismerését is.

Az itt zajlott hétvégi horgásztúráról számolt be magazinunknak Ábel Noémi.

Pénteken délután kezdtük meg a horgásztúránkat az Ohati tavon. A foglalt helyen kb 80-120 méterre helyeztük el a szakítós módszerhez a karóinkat. Sötétedés után reménykedve vártuk a kapàst, de sajnos nem jöttek a harcsák.

Így aludni tértünk, majd hajnal 2:40 körül jelzett a kapásjelző. Gyorsan ki az àgyból , de olyan erővel húzott a harcsa hogy csak segítséggel tudtam kiemelni a botot a tartójàból. Kb 30 perc nehéz fárasztás után sikerült ponyvára húzni a halat apáéknak. Tudtam, hogy ez eddigi legnagyobb halam amelyet a mérlegelés igazolt.

212 cm-es harcsa

212 cm volt faroktőig. Fotózás után úszott tovább.

Nagy volt az öröm még pezsgőt is bontottunk a nagy harira. Nekünk azon az estén már nem volt kapás.

Jött még nagyobb is!

Apa barátjáék fogtak két harcsàt, egy 98 cm és egy 115 cm. Nappal nem volt kapás. Este hamar jelentkezett az első harcsa ,a barátnőm, Tarnóczi Veronika fogta , 100 cm volt.

Kb 22 óra körül kapásunk volt. Szépen hajtotta a botot. Bevágàs után kb 5-10 perc fárasztás után sikerült ponyvára fektetni a második harcsámat amely 145 cm volt.

Ezután a TarNóczi József barátunknak volt kapása. Kb 30 perc fárasztás után kint feküdt a túra legnagyobb harcsàja amely 213 cm volt

Hajnal 2 óra körül sikerült megfognunk az utolsó harcsát mely 125 cm volt.” – mesélte a kapitális halakkal tarkított horgászatról.

Gratulálunk a gyöngyörű fogásokhoz!

(Forrás: Ábel Noémi)

KAPCSOLÓDÓ

Bréking! Itt a dátum, hogy 2024-ben mikor lesz az International Balaton Carp Cup!

vilagitocapa

Mi is az a csalogató etetés, és miért ne vigyük túlzásba?

szurkeharcsa

Csuka, süllő, sügér: szépen jöttek a rablók a parti pergető versenyen a Keleti-főcsatornán!

gyilkosbalna