#talaljfogast
Image default

A horgászatban is fontos, hogy helyesen neveljük a jövő generációját!

A horgászatban is fontos, hogy helyesen neveljük a jövő generációját! A MOHOSZ nagy hangsúlyt fektet az ifjúsági horgászok nevelésére!

2024. február 2-án Budapesten – immáron hetedszer – találkoztak a MOHOSZ tagszervezeteinek ifjúsági felelősei és ügyvezetői – közölte a Magyar Országos Horgász Szövetség honlapján.

Komáromy Zsolt a MOHOSZ Ifjúsági és Oktatási Szakbizottságának (IOSZB) elnöke köszöntötte a meghívottakat, majd Tóth Adrienn ifjúsági és oktatási referenssel közösen ismertették a Horgászutánpótlás-nevelési és Oktatási Program 2023. eredményeit.

Ezután Komáromy Zsolt az éves beszámolók alapján értékelte a tagszövetségek munkáját. A korábbi évekhez hasonlóan egy tagszervezet idén is lehetőséget kapott arra, hogy bemutassa az ifjúsági programját. Sorosi Péter, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségtől részletesen ismertette a tagszervezet ifjúsági kapcsolatos tevékenységét. Emellett a helyi jellegzetességekről is beszélt a jelenlévőknek.

A konzultáció nyílt fórummal folytatódott, ahol sok hasznos ötlet és javaslat hangzott el a közös munkára vonatkozóan.

Többségben vannak a férfi horgászok

Magyarországon mintegy 870 ezer regisztrált horgász van. A horgászok között többségben vannak a férfiak (88%), ugyanakkor egyre növekszik a női horgászok száma is, jelenleg több mint százezren vannak.

Gyermek horgásznak minősül hároméves kortól az adott év december 31. napjáig a 15. életévét be nem töltött személy. Ifjúsági horgász pedig az a 18 év alatti, valamint az adott naptári évben 18. életévét betöltő személy, aki már nem minősül gyermek horgásznak.

A gyermekhorgászok 80 ezren (3-14 éves korig), az ifjúsági horgászok 15 ezren (14-18 év között). Tavaly közel 20 ezer külföldi horgász volt és 14 ezer turista állami horgászjegyet kiváltó „alkalmi” horgász is regisztrálva lett.

(Forrás és fotók: Magyar Országos Horgász Szövetség)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

9 kiló feletti süllő csapott a wobblerre az RSD-n!

gyilkosbalna

Ismét horogra akadt a Balaton legnagyobb tükörpontya! Érdekes részleteket tudtunk meg az egykori abszolút rekordpontyról!

szurkeharcsa

Milliomos lett az amerikai horgász, mert közel 11 ezer invazív halat fogott!

gyilkosbalna