#talaljfogast
Image default

Három jégbe fagyott hattyú életét mentették meg a makói tűzoltók!

Három jégbe fagyott hattyú életét mentették meg a makói tűzoltók! A három madár a kiszombori tó jegén esett fogságba.

Jégbe fagyott hattyúkat mentettek a makói tűzoltók szerda délután a kiszombori tóban – számolt be a drámai esetről a katasztrófavédelem közösségi oldalán. Azt írták, hogy csak kishajókkal tudták megközelíteni az állatokat, akiket ezután kéziszerszámokkal szabadítottak ki a jégből.

Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 24 óráig látható Facebook-történetében azt írta, a szárnyasok szerencsére épségben kimenekültek a fagyos víz csapdájából.

Bajba jutott hattyút mentettek meg a közutasok is nemrég!

Nemrég az M0-s autóúton kellett befogni egy hattyút – osztotta meg közösségi oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mint írták, egy bejelentésre ment ki az útellenőrük. Az eltévedt madarat állatmentők segítségével szerencsésen biztonságba helyezték végül.

Az eltévedt madár szerencsére pontosan tudta, hol kell várakoznia a mentés idejére: a szalagkorláton túl. Kollégájuk értesítette az állatmentőket, addig is vigyázott rá a helyszínen.

Megjegyezték, hogy nem egyedi esetről van szó, tavaly márciusban az M1-est nézte leszállópályának egy hattyú, de szerencsére ott is figyeltek az autósok és nem lett baja. Hasonló esetekben diszpécserszolgálataikat érdemes értesíteni, minden elérhetőségük megtalálható a kozut.hu és az utinform.hu oldalukon – hívták fel a figyelmet.

Novemberben a fővárosi tűzoltók mentettek meg egy hattyút!

Teljesen legyengült hattyút mentettek meg a biztos haláltól a fővárosi tűzoltóink! A gyönyörű madár horgászzsinórba gabalyodott, és képtelen volt kiszabadulni. 

Hattyú került bajba, a tűzoltók segítettek rajta – kezdte bejegyzését a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Mint írták, egy rohamcsónak érkezett az úszásképtelen madár megmentésére.

A fővárosi hivatásos tűzoltók a XXI. kerületi Soroksári Duna-ágból mentették ki a hattyút. A vízimadár elgyengülten vergődött egy part széli nádasban, nem tudott úszni, mert horgászzsinór tekeredett a lábára.  A mentéséhez a fővárosi tűzoltók egy tűzoltógépjárművel és egy tűzoltó rohamcsónakkal vonultak. Két tűzoltó lassan, csónakkal közelítette meg az állatot, majd óvatosan a hajóba emelték a madarat. A hattyút a zsinór mozdulatlanságra kárhoztatta, vélhetően régóta szenvedett, elgyengülve hagyta, hogy segítséget nyújtsanak számára.

A tűzoltók a megszeppent tollast motorcsónakkal partra vitték, megszabadították a damiltól, majd a laktanyában átadták az állatmentőknek.

(Forrás: Magyar Közút Zrt, BM OKFI, Fotók: FKI, Háttérképtár – illusztráció)

Halazin

.

KAPCSOLÓDÓ

23-as töves jött partról az Rsd-n!

gyilkosbalna

Nem is gondolnánk mennyi mindenre kell figyelni egy haltelepítésnél

gyilkosbalna

Dupla jó hír az Alcsi Holt-Tiszáról: egy tonna törpét gyérítettek, a sügerek meg szépen leívtak már!

gyilkosbalna