#talaljfogast
Image default

Három 10+ pontyot is adott az éjszaka a népszerű tározón!

Három 10+ pontyot is adott az éjszaka a népszerű tározón! Látóképen jól indult az idei év, hiszen sorra fogják a pecások a szebbnél-szebb pontyokat! 

Örömteli beszámolóval örvendeztette meg a vizek szerelmeseit a Bait Bait közösségi oldalán! Mint írják, Balogh Robin Barátuk a hidegtől sem ijedt meg, egy újabb eredményes pecán van túl.

“Február elején ismét ellátogattam Látóképre egy 24 órás dobós horgászatra. A 10-es helyet választottam ez a tó mély része, délben kezdtem meg a horgászatot viharos erejű szélben, ami nem könnyítette meg a dobásokat. 90 m-re horgásztam, etetni dobócsövet használtam, 5-6 szem alapozásnak 24 mm-es Ébredő Erő bojlival.

 

Éjfélig kellett vàrni az első kapásra, ami 12.20 kg-os ponty volt. 21 mm-es Ébredő Erőt húzta el, D-rigen felkínálva.

Ezt követően óránkét volt kapásom, egészen napfelkeltéig így szerencsére nem volt sok alvás 😀 A következő hal szintén 21 mm-es Ébredőre érkezett, 11.6 kg volt a súlya. Ezt követően előke típust váltottam (hátha sikerül egy nagyobb pontyot elcsípni) és bojli méretet, felkerült 24 mm-es méretben az Ébredő, telibe fluorocarbon előkére.

 

Sokáig itt sem kellett várni a kapásra egy 12.70kg ponty volt az.

Így az éjszaka folyamàn 5 pontyot sikerült fogni 3db 10+ 2db 9kg körüli. “

Más is “aprította” a nagypontyokat!

Jó étvággyal esznek a halak Látóképen! Érdemes a kellemes februári időt kihasználni, hiszen gyönyörű pontyokat lehet szákba terelni. 

Nem csak az ágban, hanem a nagy vízen is megmozdultak jég olvadás után a pontyok – írta a Látóképi-tározó közösségi oldalán.

Mi sem bizonyítja jobben ezt az állításukat, minthogy Harsányi Ádám és Farkas János is dobva horgásztak a 9. álláson a napokban, és a nagy szélben egymás után szákolhatták a halakat, amelyek között bőven voltak 10 kg feletti példányok.

A LEGNAGYOBB 17,40 KG -NAK BIZONYULT, AMI ÉV ELEJI KEZDÉSNEK NAGYON SZÉPNEK MONDHATÓ.

További fogásokról is kaptak képeket, érdemes tehát ellátogatni Látóképre, a halak étvágyuknál vannak! – biztatták a horgászokat.

Gratulálunk a fogásokhoz !

Alighogy kiolvadt Látókép, máris hatalmas pontyokat csaltak horogra!

Az elmúlt napok enyhe időjárásának, na meg a hozzá társuló hatalmas szélnek köszönhetően teljesen jégmentes lett szeretett tavunk – írta örömmel a Látóképi-tározó közösségi oldalán.

Megjegyezték, hogy többen meg is kezdték az új idényt ennek tükrében, és bizony nekik lett igazuk: szép fogások születtek! Az alábbi rövid kis összefoglalót Újvárosi Ádám és Újvárosi Máté küldte be, akiknek igen eredményes pontyozásban volt részük!

Sziasztok!
2024.február elején egy 24 órás túrára szántuk rá magunkat Látóképen. Dobós módszerrel próbálkoztunk a 8.-as álláson, amelynek eredménye

2 DB GYÖNYÖRŰ 15 KG FELETTI TŐPONTY VOLT.

A délutáni órákban elsőként egy 16,85 kg súlyú ponty feküdt előttünk a matracon, ezt követte egy 15,82 kilogrammos töves. Emellett 2 db kisebb potykát tudtunk szákba csalni.

Hatalmas szélben horgásztunk, de megérte!
Sok sikert a többi sporinak! “

Gratulálunk a fiúknak!

Más is jól kezdte az évet Látóképen!

Szép pontyok köszöntek be az idei év első pecáján Látóképen! A horgászpáros a januári idő ellenére is üldözőbe vette a halakat. Kitartásukat gyönyörű pontyok jutalmazták!

A tó befagyása előtti időszakban is többen horgászattal kezdték a 2024. évet, és nem is eredménytelenül! – kezdte beszámolóját a Látóképi- tározó közösségi oldalán.

Mint kiemelik, Ádám Sándor és Fehér Miklós január elején érkeztek a 8. behúzós helyre, és dobós horgászattal nyitották az idei szezont.

Az éjszaka folyamán két 12 kilogramm, illetve egy 8 kg fölötti ponty is látogatást tett az elszánt horgászoknál, a nyitás tehát igazán sikeresnek mondható számukra!

Gratulálunk, és hasonló eredményes horgászatokat kívánunk idénre is! – írták.

Az évzárás 21 pontyot hozott Szilveszterre

21 ponty hozta a szilveszter előtti tűzijátékot Látóképen! A népszerű hajdúsági horgászvíz ismét bebizonyította miért is kedvelik ennyire a horgászok!

Eredményes évzáró horgászatról szóló beszámolóval kedveskedett a horgászbarátoknak a Látóképi-tározó közösségi oldalán évzárás alkalmából.

Mint írták, Kovács Tamás  a nagy vizet választotta a horgászatának helyszínéül pár napja. A választás – elnézve a képeket – jól sikerült, gyönyörű halakat sikerült fognia, és a szelektálás is sikeres volt.

Tamás így számolt be a külünleges élményről:

“Sziasztok!
December 26.-án érkeztem egy rövid, 48 órás horgászatra a 10.-es számú behúzós horgászhelyre. A nappali órákban a halak nem voltak kapókedvükben, viszont az éjszakák ezt kárpótolták.

A HIDEG VÍZ ÉS ERŐS SZÉL ELLENÉRE SIKERÜLT 21 DB PONTYOT SZÁKBA TERELNEM,

amiből mindössze 4 db nem érte el a 10 kilogrammos súlyt.

A legnagyobb halam egy 17,4 kg-os tőponty volt, az átlag pedig 10-14 kilogramm között, ezekből csatoltam néhány képet. Összességében egy nagyon jó évzáró horgászaton vagyok túl.“

Horgász magazinoldalunk nevében gratulálunk a sikeres évzáró horgászathoz!
(Forrás és képek: Látóképi-tározó)

KAPCSOLÓDÓ

Lenyűgözően különleges kék homár akadt francia halászok hálójába

gyilkosbalna

Két szép tokhal köszönt be a fiatal horgász évzáró pecáján

szurkeharcsa

Ez aztán a férfimunka: 15 kilós amurt fogott a 12 éves Horváth Kristóf Vadnán!

gyilkosbalna