#talaljfogast
Image default

Két szép tokhal köszönt be a fiatal horgász évzáró pecáján

Két szép tokhal köszönt be a fiatal horgász évzáró pecáján. Molnár Viktor személyes blogján számolt be a fagypont alatti horgászatról.

Viktor gyermekkorában ismerkedett meg a horgászat szépségeivel, mely hamar az élete részévé vált. Azóta igazi szenvedéllyel űzi a sportot, és próbára teszi tudását ott, ahol csak tudja. Így történt ez december 19-én,amikor az Akasztói Horgászparkba indultak társával. A környék vadvizei ,  a Duna-völgyi csatorna és a Kunsági-főcsatorna is mind befagytak, mint láthatták űt közben, és ezek a jelek nem voltak túl bíztatóak célállomásukra tekintve sem. Ennek ellenére csodával határos módon a horgászpark egyik újonnan kialakított extra tavát mégsem fedte kemény jégtakaró. A fagyos talaj és a fű a kipaolásnál rendesen ropogott alattuk, rendkívül fagyos-ködös idő volt. Már ekkor tudták, biztosan nem lesz egyszerű dolguk.

A fiatal horgász a következőkén számolt be a napjukról Facebook oldalán:

“Szerettem volna a legvégére leülni, ugyanis véleményem szerint ez a legjobb hely. Kipakolás és a botok felszerelése után el is kezdődhetet a halak megkeresése és a megfelelő taktika megtalálása. Körülbelül 15 felé csalikombinációt próbáltam ki mire egyszer csak megtört a jég. Elelkezdtek jönni először a keszegek, majd egyszer csak végre egy kicsit nehezebb súlyt érezhettem a bot másik felén. Első gondolatom az volt, hogy egy kisebb ponty lesz, de csodálatomra tokhal akadt a horgomra, jól meglepett.
Olvastam már ezekről a halakról és horgászatukról valamint, különleges bánásmódukról igyekeztem ezeket megtartani, hogy ne essen bántódása, baja a halaknak, mint látszott sokaknak ez nem igen sikerült”

Érdemes volt finomabbra venni a szereléket a zord időben

“A végszerelékemet igyekeztem minél jobban lefinomitani, hogy az óvatosan táplálkozó halak közül tudjak fogni néhányat. A végszerelékem egy 0.08 mm átmérőjű fonott zsinórból valamint egy 10-es szakáll nélküli horogból tevődött össze amelyre egy csalitűske segítségével rögzítettem a csalimat, amely egy pár szem csonti és egy fehér vajsavas wafter volt. Megfigyeltem már, hogy valamiért ez a vajsavas csali télen is működik, véleményem szerint ilyenkor leginkább a színe miatt preferálják a halak. Bármi mással próbálkoztam nem volt reakció.” – számolt be róla Viktor

Gratulálunk az eredményes naphoz!

(Forrás: Molnár Viktor Facebook)

KAPCSOLÓDÓ

Hatalmas amurt győzött le Toldi Miklós az RSD-n!

gyilkosbalna

Hatalmas meglepetés volt a kis hattyúk felbukkanása a Kis-Balatonnál!

gyilkosbalna

Méteres busát fogtak pergetve a Balatonon

szurkeharcsa