#talaljfogast
Image default

Pörgős, halban gazdag pergetést nyomtak a gyáli Sós-tón szenteste előtt

Pörgős, halban gazdag pergetést nyomtak a gyál Sós-tón szenteste előtt, ahol sorra akadtak horogra a pisztrángok, és két méretes csuka is beköszönt.

A csodálatos Sós-tó Budapesttől mindössze néhány kilométerre, Gyálon található, s kiemelkedő hírnevét változatos halállományának köszönheti. A tóban nemcsak a méretes hazai halfajok, de a gyönyörű tokhalak, feketesügerek és szivárványos pisztrángok is otthonra lelnek. A hideg idő sem csillapítja a szivárványos pisztrángok kapókedvét, ami igencsak vonzza az erre specializálódott pergetőhorgászokat a tó partjára. A vízterület kínálta kihívások és változatos halfajok garantálják a horgászok számára az izgalmas élményeket. A Sós-tó egy olyan horgászparadicsom, ahol a természet szépsége és a horgászat szenvedélye találkoznak, lenyűgözve mindazokat, akik erre látogatnak.

A melegfronttal nagy csatát vívó téli havazás és a lassan emelkedő hőmérséklet meghozta a halak kapókedvét. Két horgásztárs még úgy gondolta, Szenteste előtt belefér egy kis dobálás. A nagy karácsonyi lakomák napján még 7 és 12 óra között nyitva volt a tó, de senki nem gondolta volna, hogy ilyen halgazdag nap elé néznek majd.

Csak finoman!

Legeredményesebbek UL módszert bevetve lehetünk itt, ha a pisztrángokat vesszük célba. Az ultra light pergetés egy lenyűgöző módszer a pisztrángok horgászatára, különösen patak- és tavivizeken. Ezen könnyű horgászfelszerelés segítségével a horgász finoman manőverezheti csaliját, miközben élvezi a kis méretű, könnyű felszerelés nyújtotta élményt. A halak érzékenyebb kapásaira reagálva az ultra light pergetőbotok és orsók kiválóan alkalmasak a szivárványos pisztrángok vagy pisztrángfélék felszíni pergetésére. Az apróbb műcsalik, mint a kisméretű támolygó kanalak vagy körforgó villantók a  legideálisak ebben a horgászati módszerben, megfelelően vékony zsinóron és előkén vezetve, ha ezt a ragadozóhalat kergetjük.

Jelen esetben is hasonlóképp történt. A kishalak rajokba verődve mozogtak a felszín közelében, és a töréseknél jól látható módon kergették őket a szívárványos pisztrángok. Ezt kihasználva a két szemfüles horgász apró, 2.5g-os kanalakat bevetve dobált rájuk. Igencsak eredményesen! Ezen a delelőttön, feltehetően a kicsit naposabb időnek és a letisztult víznek köszönhetően a kontrasztosabb, sötét színeket kedvelték a halak.

Igazi tüzijáték zajlott

Sorra érkeztek a szebbnél szebb szívárványos pisztrángok.

A peca végére összesen 15 darabot sikerült megszákolniuk.

“Ha pisztrángozol, biztos fogsz csukát is.” – mondta a vizet igazán jól ismerő tógazda a horgászat megkezdése előtt.

Így is lett! A pisztrángok mellé beköszönt 2 darab 2-3 kiló körüli krokodil is.

Gratulálunk a pörgős,eredményes naphoz!

(Képek : Sós-tó Sporthorgász tó Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Kocsija motorterében rejtegette a csukákat a mohó pecás, szerencsére a halőrök elkapták

gyilkosbalna

Nagy lendülettel érkeztek a kapitális pontyok a Szigligeti Stégen

szurkeharcsa

21 kapitális ponty hozta a szilveszter előtti tűzijátékot Látóképen!

gyilkosbalna