#talaljfogast
Image default

Imádták a királyrák-banános bojlit a márciusi pontyok a Sárberki Horgásztavon!

Imádták a királyrák-banános bojlit a márciusi pontyok a Sárberki Horgásztavon! Ballér László Bence gyönyörű bajuszosokat terelt szákba a 3 napos peca alkalmával!

A F&F – Fishing Fanatic Team csapat tagja, Ballér László Bence részletes beszámolóval örvendeztette meg a nagypontyozás szerelmeseit.

A jól kiválasztott csali, a megfelelő szerelelék 11 gyönyörű pontyot eredményezett az ügyes horgásznak, pedig az időjárás rendkívül változékony volt.  Lássuk hát a a beszámolót: 

“Sziasztok!

Ahogyan a tavalyi évben, úgy idén is a Lentiben található Sárberki Horgásztó és Szabadidő Központban kezdtük meg a szezont a március 15-i hosszú hétvégén. Az időjárásról csak annyit, hogy ebben a három napban volt verőfényes napsütés, közel 20 fokkal, másnap eső, viharos széllel, és csípős éjszakai hideggel.

Miután a mederfenék radarozása után megtaláltuk a tökéletes helyeket, kezdődhetett a horgászat! A kiválasztott helyeket minimális etetéssel (4-6 szem bojli vegyesen felezve és egészben) vettük birtokba etetőhajós behúzás segítségével. Az első kapásra nagyjából 5 órát kellett várni, ami rögtön egy kereken 11 kilós bajszos volt.

A túrán összesen 11 halat sikerült szákba terelnem, melyeknek összsúlya meghaladta a 70 kilogrammot, ami márciusban szerintem parádés eredmény!

A banda nagy utolsó reggel érkezett, a maga 14,07 kg-mos súlyával! 

Csalinak a személyes kedvencemet, a Perfect Baits Királyrák – Banánt és egy, a saját elképzelésem alapján ízesített bojlit használtam 24mm-es méretben a két botomon testvériesen felosztva.

Végszerelék: az egyik boton SEDO Fishing Wide Gape Extreme Colours Ronnie Carp Rig került 6-os méretben. Másikon CurvX horog 6-os méretben, Shadow Hooklink és Horizon Fluorocarbon előkezsinór segítségével combi D-rig-re kötve, baitflosson kínáltam fel az ízes golyót.

Nem is szaporítom a szót, beszéljenek helyettem a képek!” 

Gratulálunk a szép fogásokhoz!

(Forrás: Ballér László Bence – F&F – Fishing Fanatic Team)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Nemcsak ügyes horgász, hanem kiváló rejtőzködő is a halászsas

gyilkosbalna

Szép süllőkkel zárták a szezont a tilalom előtti napokon Barna Péterék!

szurkeharcsa

Fuldokló nő életét mentette meg László, a hős tiszai horgász

gyilkosbalna