#talaljfogast
Image default

Fél tucat 20+ os halat hozott az ünnepi bojlis túra Dunavarsányban!

Fél tucat 20+ os halat hozott az ünnepi bojlis túra Dunavarsányban! A fiúk gyönyörű pontyokat és tokhalakat csaltak horogra. A négy nap alatt 30 darab halat fogtak!

Megpróbálom röviden összefoglalni az első túránkat” – kezdi Krisz nagypontyos beszámolóját a Fishinglife.hu közösségi oldalán.

Dunavarsányba a Big Carp Lake volt a helyszín egy 96 órás horgászat a 9-es álláson. Az időjárás elég változatos volt de szerencsére nem panaszkodhatunk, mert Lugosi Gyula Fishinglife.hu csapattársammal

sikerült több mint 30 db halat fognunk, és ebből 6 db 20 kg feletti volt.

Etetésnek behúzáskor pár szem bojlit használtam ami 22 mm oldodó yoda volt. Csalizáshoz pedig 24 mm-es ébredő erő, illetve mentor bojlit használtam.

El se hiszem, hogy márciusba sikerült 2 db 20 kg feletti pontyot a szákba terelnem!”

osztotta meg örömmel a szerencsés horgász.

Legendás a dunavarsányi Big Carp Lake halállománya!

Minden halunk a kezdetektől chip azonosítóval van ellátva! – írják az üzemeltetők a tó honlapján. Így folyamatosan nyomon tudják követni fejlődésüket, és a darab számot is! A 2015-ös évben, nyitás előtt kettő évvel a próbahorgászatok során is sok szép halat sikerült már fogni a tóban, hiszen 20 évig háborítatlanul éltek itt a pontyok és amurok! – jegyezték meg. Már ezekben az időkben is rengeteg 10-15 kg feletti példány élt a tóban, de nem volt ritka a 20 kg meghaladó példány sem. Mivel a mennyiség nem volt elegendő így többszöri telepítések során kiegészítetták az állományt! – hangsúlyozták. Ezzel mára az országban egyedülálló halállományt sikerült összehozni! A halak gyarapodása meghozta számukra a sikert, belföldön és külföldön is nevet szerzett magának a tó!

És íme egy kis statisztika a Big Fish Lake honlapjáról!

Pontyot nagyjából 500 darab környékére saccolják! A 20 kg meghaladó példány 29.90 kg-ig! már 201 darab lett regisztrálva! 30 kg feletti ponty jelenleg 19 darab él a tóban, nekik nem csak chip azonosítójuk van, de nevet is adtak nekik!

40 kg feletti ponty jelenleg 2 darab! A legnagyobb 41.80 kg!!!

Amurok is vannak szép számmal a tóban de őket nem láttuk el chip azonosítóval így nem tudjuk a pontos darab számot! Viszont 15 kg alatti példányok nincsenek! Sokat fognak 17-25 kg között!  – írják.

Tokhalak pedig 35 kg-60 kg közötti méretben is élnek náluk!

(Forrás: Fishinglife.hu, Big Carp Lake)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Tízezernél is több harcsát telepített a Szövetség a Tiszába és a Marosba!

gyilkosbalna

Hallássérült horgásztársaink versenyeztek a Maty-éri evezőspályán

gyilkosbalna

Törpeharcsa varsákat ürítettek a Balaton nyílt vizén

szurkeharcsa