#talaljfogast
Image default

Nem emelkednek jövőre a balatoni horgászjegy árak!

Nem emelkednek jövőre a balatoni horgászjegy árak! Jó hírt jelentettek be a “magyar tengerrel” kapcsolatban!

Meddig érvényesek az idei horgászjegyek? Mikortól és milyen áron válthatóak a jövő évi okmányok? Hol válthatunk engedélyt az ünnepek alatt? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre igyekezett választ adni az alábbi cikkben a Balatoni Hal.

A kemény telek elmaradásából kifolyólag egyre több horgász tervez hódolni szenvedélyének a karácsonyi-újévi szabadság alatt. Ez az időszak elsősorban a „téli keszeg” horgászata miatt csábít sok horgászt a kikötőkbe, de az enyhébb napokon ponty, éjszakánként pedig süllő is fogható mólókról. A horgászok érdeklődéséből kifolyólag pedig megszaporodnak a kérdések is az évváltással összefüggésben.

Az egyik legfontosabb információ, hogy a balatoni horgászjegyek árai jövőre nem emelkednek! 

Ahogy a korábbi évek gyakorlatából már megszokhattuk: a 2023. évre érvényes állami horgászjegyek és a balatoni éves területi jegyek 2024. január 31-ig érvényesek. Akik időszaki jeggyel horgásznának, a 24 vagy 72 órás, illetve a 10 napos, de akár a behúzós jegyeket is megvásárolhatják a 2023-ra érvényes állami jegyekkel még január hónapban.

Január 10-től lehet kiváltani a jövő évi jegyeket

A 2024. évre érvényes balatoni éves jegyek értékesítését terveink szerint 2024. január 10-én kezdik meg. Nagyon fontos, hogy 2024-re szóló éves jegyet csak olyan horgász tud majd váltani, aki már a 2024. évre érvényes állami jeggyel rendelkezik! Ugyanez igaz az időszaki jegyekre február 1-jét követően.

Az értékesítési helyek megtalálhatók az alábbi térképes adatbázisban. Az év eleji nyitva tartásról érdemes előzetesen telefonon érdeklődni!  – írták.

https://adatbazis.balatonihal.hu/

Online területi jegy vásárlás a www.horgaszjegy.hu oldalon érhető el, amely a MOHOSZ tájékoztatása szerint az ünnepek alatt is zökkenőmentesen fog üzemelni!

A fogási naplók leadási határideje 2024. február 28. Kérjik, hogy a naplókat összesítve, kitöltve legyenek szívesek leadni azon a forgalmazási ponton, ahol azt kiváltották, vagy ahol a 2024. évi állami jegyet váltani fogják. Társaságuk nem horgász egyesület, kérjük ezért nekünk ne adjanak le fogási naplókat!

A 2024-es Balatoni Horgászrend végleges verzióját várhatóan január első hetében fogják közzé tenni, ugyanis az időközben megjelenő új jogszabályokkal szeretnénk összhangba hozni a szövegét, de lényeges változtatást nem terveznek – közölték.

(Forrás: Balatoni Hal)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Elő a rablóhalas pálcákkal, újra fogható a süllő, csuka, balin és sügér!

gyilkosbalna

A kétnapos hajdúsági halőri razzia eredménye: 252 ellenőrzés 13 feljelentés!

gyilkosbalna

Halőrök és vadászok mentették meg a halál torkából a dámszarvast Maconkán!

gyilkosbalna