#talaljfogast
Image default

Akkora sárkány jött a Tisza-tóból, hogy még Süsü is megijedne tőle!

Akkora sárkány jött a Tisza-tóból, hogy még Süsü is megijedne tőle! Kapitális, 87 centis süllő “durrantotta le” a a 9 centis Fat Luit!

Élvezetes kis beszámoló jelent meg a Tisza-tavi élményhorgászat közösségi oldalán. A rendszeresen kiemelkedő fogásokról beszámoló oldal most egy gyönyörű pergetett süllővel örvendeztetett meg bennünket. Olvassuk hát élvezettel az alábbi beszámolót a nem mindennapi fogásról!

“A kapitális süllő megfogása, vagy mondhatnám, hogy megfogattatása nem a legkönnyebb feladatok közé tartozik.

Nagyon sok külső és belső tényezőnek kell megfelelnie ahhoz, hogy kapásig jussunk. 

Na már most a külső tényezők közé sorolnám mindazon befolyásoló körülményeket, amelyek elengedhetetlenek a nagy süllő táplálkozásához, ahhoz, hogy egyáltalán valami féle érdeklődést mutasson a műcsali iránt. Ja! És mindezt fényes nappal.  A belső tényezők legalább ugyan olyan fontosak mint a külső, ugyanis ha valami nem klappol a hajóban, a horgász felszerelésében, vagy nem úgy húzza a csalit, hogy az csábító legyen a hal számára és kiváltsa az ösztönt, akkor bizony hiába eszik a süllő, meg nem böki a csalit. 

Mikor Gabival megérkeztünk a kikötőbe és kiszálltunk a kocsiból, már akkor tudtam, hogy minden klappol ahhoz, hogy ma nagy süllőt szákoljak.  Ha jól emlékszem, az első helyen leakadt egy 5 kg körüli, viszont a következő helyszínre érve Gabinak kapása volt, majd gyors csali csere után, ugyanazon a helyen

ez a mesébe illő 87 centis sárkány ledurrantotta neki a 9 centis Fat Luit.

A csali választás nem volt véletlen. Szeptemberben dobták piacra és már az első teszt pecákon adott több halat, amik között volt kapitális.  A rekord közeli hal meglett, majd nem sokkal utána felszállt a köd, ami a süllők táplálkozásának a végét jelentette, viszont a csukák épp beindultak a napsugarak láttán.”

Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

Lesz utánpótlás süllőből a tavon!

Közel ezer süllő került a Tisza-tóba! Örülhetnek a ragadozó halas horgászat szerelmesei! Portálunk is beszámolt róla, hogy nemrégiben közel ezer darab egynyaras süllő került a Tisza-tóba. A telepítésre Sarudon került sor – közölte a Tisza-tavi Sporthorgász közösségi oldalán.

Mint megjegyezték, a haltelepítés a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg.

(Forrás: Tisza-tavi élményhorgászat/Tisza-tavi Sporthorgász)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Egy pazar rekordlistás ponttyal indította az új évet az ügyes ifihorgász!

gyilkosbalna

Szerencsére mégis életben van a népszerű kiskunsági kanalasgém, Tunéziából küldött jelet a GPS-e

gyilkosbalna

21 feletti tok-torpedó, gyönyörű albínó tok, 3 kilós dévérek, és tucatnyi ponty – a Profess csalikat teszteltük Szászpán!

gyilkosbalna