#talaljfogast
Image default

25 feletti ponty jött az RSD-ből!

25 feletti ponty jött az RSD-ből! Gyügyei István kapitális pontyot fogott november végén. A hatalmas hal súlya 25,310 kg volt. 

Azt már megszokhattuk, hogy hatalmas, kapitális halak akadnak horogra sorra az RSD-n. Legnagyobb örömünkre, a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség rendszeresen be is számol a legnagyobb fogásokról közösségi oldalán. Az utóbbi időszak legnagyobb pontyát Gyügyei István terelte szákba.

A fogásról feltöltött adatlap tanúsága szerint

A ponty TÖMEGE 25,310 KG VOLT, MELYHEZ 94 CENTIMÉTERES TESTHOSSZ, ÉS 80 CENTIS KERÜLET TÁRSULT.

A kapitális halat november 28-án, hajnali 4 órakor terelte szákba a szerencsés horgász a makádi Ezüstparton. A „bajuszos” az etetésen felkínált popup-ot vette fel. István egy 3,6 m-es 3,5 lbs bottal, 0.40-es monofil zsinórral horgászott, és a csalit egy 4-es horogon kínálta fel. A töves kapása borult, szélcsendes időben érkezett. A fárasztás partról történt és nagyjából 25 percig tartott.

Orbán József egy 23-ast fogott pár nappal korábban

23-as töves jött partról az Rsd-n! Orbán József gyönyörű tőpontyot terelt szákba néhány napja Tassnál!

 A napokban osztotta meg a Szövetség Orbán Józsefnek, a Kisapostag „Duna” HE tagjának rekordlistás töves fogását.

A fogásról feltöltött adatlap tanúsága szerint

A TÖVES TÖMEGE 23,390 KG VOLT, MELYHEZ 82 CENTIMÉTERES TESTHOSSZ, ÉS 86 CENTIS KERÜLET TÁRSULT.

A kapitális halat november 22-én terelte szákba a szerencsés horgász Tassnál. A „bajuszos” az etetésen felkínált bojlit vette fel. József egy 3 m-es 2,5 lbs bottal, 0.35-ös monofil zsinórral horgászott, és a csalit egy 2-es horogon kínálta fel. A töves kapása derült, szélcsendes időben érkezett. A fárasztás partról történt és nagyjából 15 percig tartott.

Gratulálunk a szép fogáshoz!

Lesz ponty jövőre az RSD-n!

Végeztek minden idők legnagyobb pontytelepítésével az RSD-n! Örülhetnek a horgászok, hiszen 171 tonna ponty került a vízbe!

Befejezték minden idők legnagyobb pontytelepítését! – közölte Facebook oldalán a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség. 

November 17-én véget ért a Duna-ág történetének eddigi legnagyobb őszi pontytelepítése, melynek három ütemében összesen több mint 171.000 kg két-háromnyaras, túlnyomó részben horogérett pontyot szállítottak ki az RSD főág hét különböző telepítőhelyére. Ezzel a hatalmas mennyiségű telepítéssel bőven túlteljesítették a 120.000 kg-os tervet, melyet „megfejeltek” egy 1.000 kg-os extra méretű (6-9 kg-os) támogatott pontyszállítmánnyal a felső szakaszon.

A pontos terv- és tényadatokat ezen az oldalon foglalták össze: https://www.rdhsz.hu/…/haltel…/879-2023-oszi-telepitesek

(Forrás: RSD)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Ezért pusztultak a halak Csongrádban – tájékoztatót adott ki a Szövetség

gyilkosbalna

Húsvéti csoda az apró csatornán: 15+os amur, majd’ méteres csuka!

gyilkosbalna

Megtartotta első edzését a magyar pergető csapat a XXI. Parti Pergető Világbajnokságon

gyilkosbalna