#talaljfogast
Image default

Ez aztán a komoly fogás: másfél nap alatt 15 darab 10 kg feletti pontyot fogtak a Látóképi pecatúrán!

Ez aztán a komoly fogás: másfél nap alatt 15 darab 10 kg feletti pontyot fogtak a Látóképi pecatúrán! A bandanagy egy 16,5 kg-os bajuszos volt!

Egy remek téli pontyozás a nagy vízen” – címmel osztott meg a Látóképi-tározó közösségi oldalán egy komoly fogásokkal szinesített ponty-túrát.

Mint írták a hét elején az 5. számú behúzós helyen vendégeskedett Szilágyi Tamás ,Kovács László és Nyíri Zoltán ,aki 40 órát töltöttek el Látóképen.
Mivel a külső ív autóval járhatatlan a rengeteg csapadék miatt, így a srácok csónakkal költöztek be a kiszemelt helyre, és a fáradozásuk nem is volt hiábavaló. Kiemelték, hogy behúzva próbálták kapásra bírni a pontyokat a pár fokos vízben, és igen eredményesen tették mindezt!
Elmondásuk szerint a minimális, koncentrált etetés volt a horgászat sikerének a kulcsa.
Összesen 16 db halat tudtak szákba terelni,és mindössze egy volt 10 kg alatt,a többi 10-14 kg között, a legnagyobb súlya 16,5 kg volt!

Gratulálunk a sikeres évzáró horgászathoz!


Hatalmas pontyokat rejt a Látóképi-tározó!

15 kiló feletti tőponty akadt horogra a Látóképi-tározón! A kapitális hal hajnalban éhezett meg a felkínált bojlira – írtuk nemrég.
Megszokhattuk már, hogy a Látóképi-tározóról sorozatosan érkeznek a beszámolók a szebbnél szebb pontyfogásokról. Éppen ezért népszerű és kedvelt horgászhely a nagypontyos pecások számára. A napokban is egy gyönyörű fogást tettek közzé közösségi oldalukon.

Mint írták,
VIDA JÓZSEF EGY 15,50 KG SÚLYÚ TŐPONTYOT TERELT SZÁKBA A TÁROZÓN.
Kiemelték, hogy a szerencsés horgász október utolsó napjaiban próbálta kapásra bírni Látóképen a pontyokat, és ez sikerült is neki: a kisebb halak mellett elcsípte ezt a szebbet is.
A kapitális hal hajnali 4:00-kor jelentkezett, és dupla 24 mm-es bojlira éhezett meg.

Nagy Balázs is remekelt a háromnapos túráján Látóképen

Füstölős kapással jöttek az „ítéletidőben” a Látóképi nagypontyok! Nagy Balázs háromszor döntötte meg egyéni pontyrekordját Debrecennél a három napos horgászat során! – számoltunk be pár napja Balázs gyönyörű fogásairól.

Látóképi-tározó közösségi oldalán osztotta meg Nagy Balázs horgásztársunk élvezetes beszámolóját, aki csodás pontyokat terelt szákba a horgásztúrája alkalmával. A komoly bajuszosok közül a legnagyobb egy 19,60 kg tőponty volt!

„72 ÓRÁRA ÉRKEZTEM A TÓRA PÉNTEK REGGEL, ÍTÉLETIDŐBEN.”
– kezdte beszámolóját Balázs.

Mind időjárásban, mind halban kifogtam mindent ami csak lehetséges. Háromszor döntöttem meg a legnagyobb fogott halam rekordját, és számtalanszor áztunk-fáztunk. Szakadó eső, és közel 70 km/h-s szél fogadott, ami ellehetetlenítette a dobást.
ELKESEREDETTSÉGEMBEN, ILLETVE MIVEL RÉGÓTA KI AKARTAM PRÓBÁLNI AZ EGYSZER MÁR BEVÁLT LÁB ALATTI PECÁT, ÍGY 7-8 MÉTERRE ETETTEM BE.
Első nap napközben csupán pár keszeg, illetve egy 1.5 kg-os ponty akadt a horgomra, így szkeptikusan feküdtem le aludni. Aztán 21:30-kor füstölős húzós kapásra keltem.
A BOT MÁSIK VÉGÉN EGY 18 KG-OS PONTY JELENTKEZETT, LÁB ALÓL.

Az extázis után jobb kedvvel dőltem vissza, majd 1:47-kor újabb recsegős, húzós kapás verte ki az álmot a szememből. Ezúttal egy 13 kg-os töves okozott nagy élményt. Fülig érő szájjal, de táskás szemekkel 5:40-kor ismét elfüstölt a jobbos botom, de nem tudtam pontosan mi is lehet a horgomon.

Pár deka híján 20 kg-os volt a legnagyobb töves

Közel 30 perc küzdelem után sikerült megfognom a legnagyobb pontyomat,amely egy hibátlan, gyönyörű töves volt.
A HAL SÚLYA 19,60 KG VOLT!
második nap sajnos a szombaton napsütéses, meleg idő fogadott, napközben csak egy 1.13kg-os keszeget sikerült fogni 30-as bojlival. Az éjjel tejszerű köd, és újabb esőzés fogadott. Csupán egy 3kg-os pontyot sikerült akasztanom.
A harmadik nap a napsütéses meleg szeles idő feltöltött kicsit, de délelőtt síri csend volt kapás téren.
Kissé bosszúsan alakítottam ki újabb etetést a túlpartnál, mert hiába etettem, a partszéli etetésem csődöt mondott. Majd 12:13-kor sikerült egy 4kg-os pontyot fognom.
RÁ EGY ÓRÁRA A TÚLPARTRÓL EGY 16.5KG-OS TÖVES NEM TUDOTT ELLENÁLLNI A FELKÍNÁLT CSALINAK.
Éjjel csillagos, teliholdas égbolt és enyhe szél volt a társam, 7db pontyot sikerült fogni, 4 db 3-5 kg köztit, 2 db 3 kg alattit, illetve reggel búcsúzóul egy nyurga testű hibátlan, de nagyon morcos tövest, ami 9.5kg volt.
Minden hal épségben sértetlenül került vissza otthonába, és élményekkel gazdagon indultam haza. „

Gratulálunk a tartalmas beszámolóhoz, melyet élvezet volt olvasni! Természetesen gratulálunk a gyönyörű pontyokhoz is, és az egyéni rekordok megdöntéséhez! További sok sikert kívánunk! Görbüljön!
(Forrás: Látóképi-tározó)

KAPCSOLÓDÓ

“Annyi halat fogtunk, hogy le se fotóztuk az összeset” – brutális pontydömping a Mókus horgásztóból

gyilkosbalna

Különleges pillanat: egy halra lecsapó halászsast figyeltek meg a Körösöknél!

gyilkosbalna

Sok év után végre újra pisztrángtelepítés volt a Gaja-patakba!

gyilkosbalna