#talaljfogast
Image default

Kifizetődött a kitartás: 2 kiló feletti sügért pergetett az angol horgász!

Kifizetődött a kitartás: 2 kiló feletti sügért pergetett az angol horgász! Mellette fogott még két 1,5 kg felettit is!

A kitartás kifizetődött a Northants-i horgász számára – közölte az Anglingtimes horgász portál. Jamie Cartwright a Grafham Waterben horgászott, amikor ezt a képen látható, nagyjából 2,2 kg-os (4 font 14 unciás) sügért fogta.

A korábbi Drennan Kupa-győztes pecás a nap elején két 1,5 kg körüli  (3 font 15 unciás és 3 font 11 unciás) halakat is fogott jigekkel, de nagyon szerette volna, ha egy halat crankbaitre is foghat – írták.

Kitartott a módszer mellett, különböző sebességű behúzásokkal próbálkozott, míg végül siker koronázta az erőfeszítéseit. Mint írják, először egy szép sügeret akasztott, amely szinte másodpercek alatt elkapta a felkínált csalit. A következő dobás is ugyanarra a területre érkezett, aztán hirtelen hatalmas rávágással jelentkezett a gyönyörű tüskés hátú. A sügér jól küzdött a csónak alatt, mielőtt végül szákba terelték – említették meg.

Pontyozásnak indult, végül gigantikus sügér akadt a horgára!

Pontyozásnak indult, végül gigantikus sügér akadt a horgára Gary Spillard angol horgásznak a pár héttel ezelőtti családi vakáción. A Devonban található Clawford Lakes tórendszerében egy taktikai módszerváltást követően hatalmas csapósügért akasztott meg.

Gary és családja pontyozni indultak Devonba. Választásuk a méltán híres Clawford Lakes üdülőhely és gyógyfürdő területére esett, ahol a tucatnyi lehetőség közül Lodge-tavat vették célba.

A horgász váltott néhány szót az üdülőhely személyzetével, akik meséltek egy hatalmas sügérről, aki az általa horgászott vízben garázdálkodik. A túra második napján rá is próbált pergetőbotjával, nem eredménytelenül.

„Korán kezdtünk a második nap és sikerrel partratereltünk néhány pontyot. 

A MÁSODIK DOBÁSNÁL RÁ IS VÁGOTT A PLASZTIK CSALIMRA.

Hugo, a hétéves kisfiam szákolta meg a termetes zsákmányt. Igaz egy kicsit feszült voltam a halvesztés miatt, de elsőre sikerült kikapnia”  – számolt be az Angling Timesnak.

A kapitálisnak nevezhető ragadozó 5,5 fontot, azaz közel 2,5 kg-ot nyomott!

A boldog család és a hatalmas sügér

Ősszel beindult a sügér szezon

A tavalyi szezonban számos közép-angliai vízterületről számoltak ba hatalmas sügérfogásokról. Szeptemberben, ahogy az őszi falevelek hullásnak indultak, a csíkos ragadozók szerelmesei is leporolták pergetőfelszereléseiket, és célbavették kedvenc halaikat.

AZ IDEI SZEZON ELSŐ JELENTETT HALA LUKE JORDAN GLOUCESTERSHIRE-I HORGÁSZ NEVÉHEZ FŰZŐDIK.

Nappali, nyugodt időjárási körülmények között sikerült elcsábítania ezt a makulátlan, 4 font 10 unciás, azaz kicsivel több mint 2 kg-os sügért egy crankbait segítségével.

Ezt a halat 12 méter mélyből sikerült felcsalnia, ahol tapasztalható volt több fajtársa lelkesedése is. Ő és horgásztársa  a kétnapos  csónakos kirándulás során 9 font, azaz 4 kg súlyú süllőt is kifogtak.

Egy horgász megütötte a nagy sügér jackpotot a Temzén októberben !

A Surrey-i horgász, Michael Barnshaw remek sügéreket akasztott a Temzén. Három darab közel 1,5-2 kg közti példányt is fogott, amelyek közül a csúcsot ez a 2,1 kilós példány jelentette.

A folyó egy Berkshire-i szakaszát vette célba, ahol élő kishallal csalizott , úszós páternoszter-szerelékkel vadászta a folyami ragadozókat.

A mélyebb területeket meghorgászva 6 darab kiló feletti példányt akasztott. Ezután ismét fárasztásra került a sor, de érezte, hogy ez a hal már más ligába tartozik. Első elgondolása szerint egy csukával volt dolga, de jócskán meglepődött, mikor felszínre kerülve meglátta oldalán a vastag csikokat és a vérvörös uszonyokat, tudta, hogy megütötte a sügér-jackpotot. – olvasható az Angling Times cikkében.

Egy korábbi, Magyarországon rendezett pergetőversenynek a sügér célirányos horgászata bizonyult a nyerő taktikának. Korábbi cikkünket ITT olvashatod.

(Forrás: Angling Times, Képek : Angling Times)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Pergetőpáros lett az Év Sportolója 2023-ban!

gyilkosbalna

Gyönyörű, 25 kilós tövessel dőlt meg a békésszentandrási Sirató-holtág rekord!

gyilkosbalna

Újra ingyen elvihetőek az Alcsi-Holt Tiszából lehalászott törpeharcsák!

gyilkosbalna