#talaljfogast
Image default

Bőven lesz hal a Balatonban jövőre – remekül sikerült az idei évi telepítés!

Bőven lesz hal a Balatonban jövőre – remekül sikerült az idei évi telepítés! A Szövetség még túl is teljesítette az idei évre kitűzött tervét!

Teljesítettük az éves haltelepítési kötelezettségünket! – kezdi bejegyzését a Balatoni Hal. December 14 -én háromnyaras pontyokat, és egynyaras süllőket is telepítettek a Balatonba.

Ezzel az állománnyal együtt pontyból idén összesen 301.337 kg-ot engedtek a tóba, így sikeresen meghaladták a 300.000 kg-os éves telepítési kötelezettségüket.

 

A süllőtelepítés pedig a Bakony-Balaton Horgász Szövetség anyagi támogatásával valósult meg, melyet ezúton is köszönt a Szövetség!

Süllőből a mostani adaggal együtt idén összesen 13 395 kg került a Balatonba, ami több, mint duplája az éves, 6000 kg-os telepítési kötelezettségüknek, így mindenkori rekordot jelent!

A korábbi évekhez hasonlóan, az idei telepítéseikről is közzé fogunk tenni egy éves haltelepítési összesítőt! – jelezték előre.

Mint írták Balatonlellén, a kikötőben két fuvarral összesen 5640 kg-ot, Keszthelyen, az Akvárium Apartmanházak kikötőjében pedig 4049 kg háromnyaras pontyot engedtek le.

Kell is a hal a Balatonba, ha ilyen horgászok pecázzák!

Hármassával fogta a 20-as pontyokat a lehülő Balatonban a fiatal horgász! Aki tud, az tud… Mondhatjuk nyugodtan a gyönyörű képek láttán!

Kapitális pontyokat ad a lehülő Balaton még így a zord időjárás beköszöntének kezdetén is!

Bakos Asztrik horgásztársunk november eleji horgásztúráján nagy sikert aratott, hiszen 3 darab kapitális, közel 20 kg-os pontyot is sikerült fognia a lehűlt vízből! – számolt be büszkén a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. közösségi oldalán a nagyszerű fogásokról.

Mint írták, a Asztrik Fonyód térségében horgászott, a halak pedig a reggeli időszakban, 420 m-es távból érkeztek natúr bojlira.

Varga Marcellék is taroltak a nagy pontyok között pár napja

Kapitális pontyokat ad a lehülő Balaton, 20 kg feletti példány is horogra akadt a bojlis túrán!  Ezt bizonyítja a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársainak egyhetes kiruccanása.

Szabó Gábor István (Pipsi) és Varga Marcell (Cika) a a nyugati medence északi partján, Balatongyörökön sikeres hetet tudhatnak maguk mögött. Horgászatuk során sok szebb halat sikerült szákba terelniük, melyek közül három példány igazán termetes volt.

ELMONDÁSUK SZERINT A HALAK ÉJSZAKA ÉS KORÁN REGGEL VOLTAK AKTÍVAK.

-írták a Balatoni Hal facebook bejegyzésében.

A bandanagyok közt beköszönt egy  20+ is!

Varga Marcell (Cika) november 16-án kifogta immáron  második 20 kg feletti balatoni óriását. A halőr 21.26 kg-mal mérlegelte le a nagy bajszost a helyszínen.

Varga Marcell (Pipsi) sem maradt kapitális fogások nélkül. Neki egy 18 kg-os tükröst, és egy hasonló méretű, 18 kg-os tőpontyot sikerült akasztania a reggeli órákban.

 

A FŰSZERES ÍZVILÁG KIEMELKEDŐEN JÓL MŰKÖDÖTT A SRÁCOKNÁL.

-olvashatjuk a beszámolóban.

Gratulálunk a sikeres, szép fogásokkal zárt pecához!

Az ősz folyamán mások is komoly fogásokkal telt túrákról számolnak be

Belenyúltak a tutiba: 26kg feletti ponty is jött a hat napos balatoni behúzós túrán! A brutális töves egy 30 mm-es bojlira „csábult el”.

Nem tétlenkednek a nagyhalas horgászok a Balaton-parton, hiszen sorra jönnek a jó hírek a „magyar tenger” mellől! Pár napja újra kapitális fogásról számolhatott be a Balatoni Hal, amely a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatalos közösségi oldala.

Mint bejegyzésükben kiemelik, Horváth Máté 6 napos behúzós horgásztúráján, Balatonmáriafürdőn, több szép fogás mellett egy a gyönyörű 26kg feletti tövest terelte sikeresen a merítőjébe.

A HAL A DÉLI ÓRÁKBAN, 450M-ES TÁVRÓL ÉRKEZETT, EGY SZEM 30 MM-ES BOJLIRA.

A szerencsés horgász egyébként több 10 és 15 kilogramm feletti pontyot is fogott az emlékezetes horgásztűra során!

Fenyvesen pár napja jött egy szép 20-as

Banános-rákos bojli lett a veszte a balatoni húszas tükrösnek! A fenyvesi ponty mérlegléskor 20,7 kg-ot nyomott. Pár napja számoltunk be arról, hogy Vincze Ádám horgásztársuk nemrégiben fektette bölcsőbe a képen látható pazar példányt.

A horgász Balatonfenyves térségében húzta be végszerelékeit. Csalinak pedig, egy szem 30 mm-es bojlit alkalmazott a hajszálelőkén banános-rákos ízben. 

MÉRLEGELÉSKOR A GYÖNYÖRŰ PONTY 20,7 KG-OT NYOMOTT!

Gratulálunk a gyönyörű fogásokhoz!

(Forrás: Balatoni Hal)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Tökölön és Szigetújfaluban is nagy erőkkel szerveződik a szemétszedés

szurkeharcsa

Remek horgászattal jutottak az országos feeder döntőjébe az RDHSZ horgászai!

gyilkosbalna

Rendkívül biztató hírek érkeztek a Tisza-tó halállományáról!

gyilkosbalna