#talaljfogast
Image default

Banános-rákos bojli lett a veszte a balatoni húszas tükrösnek

Banános-rákos bojli lett a veszte a balatoni húszas tükrösnek! A fenyvesi ponty mérlegléskor 20,7 kg-ot nyomott. 

Nem tétlenkednek a nagyhalas horgászok a Balaton-parton, hiszen sorra jönnek a jó hírek a „magyar tenger” mellől! Pár napja újra kapitális fogásról számolhatott be a Balatoni Hal, amely a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatalos közösségi oldala.

Mint bejegyzésükben említik, Vincze Ádám horgásztársuk nemrégiben fektette bölcsőbe a képeken látható pazar példányt.

A horgász Balatonfenyves térségében húzta be végszerelékeit. Csalinak pedig, egy szem 30 mm-es bojlit alkalmazott a hajszálelőkén banános-rákos ízben. 

Mérlegeléskor a gyönyörű ponty 20,7 kg-ot nyomott!

Szépen jöttek idén a 30-asok is a Balatonból

Nemrégiben számoltunk be két kapitális 30 kg feletti pontyfogásról is a Balatonból. Mint írtuk:

MONOSTORI BOTOND KIFOGTA AZ IDEI ÉV HATODIK BEJELENTETT 30 KG FELETTI PONTYÁT.

Botond a keleti medence északi partján, Csopak térségében csalta horogvégre a képen látható rekordlistás pontyot.

A szerencsés horgász a hatalmas fogással kapcsolatban elmondta, hogy édesapjával, Gáborral együtt – (Mono Carp Team) – érkeztek egy hétre a Balatonra.

A VÉGSZERELÉKET 330 MÉTERRE HÚZTA BE, MELYEN EGY SZEM 30 MM-ES BALANSZÍROZOTT BOJLIT ALKALMAZOTT A HAJSZÁLELŐKÉN RÁKOS-MÁJAS ÍZBEN.

Elárulta azt is, hohgy nagyjából 20-25 percig tartott a küzdelem a hallal. A hibátlan töves pontos súlya 30,6 kg volt a halőri hitelesítés során.

32,5 kiló volt a Balatonmáriafürdőn fogott töves

Nemrégiben közöltük azt is, hogy ismét harminc feletti pontyot tereltek szákba a Balatonból! A kapitális tőponty pontos tömege 32,5 kg volt a halőri hitelesítés során.

Mint írtuk, rendkívül jól alakult az idei év a nagypontyos balatoni horgászok számára. A 2023-as horgászszezon ötödik olyan 30 kiló feletti pontyát fogták ki, amelyet bejelentettek a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nek, közölte Facebook-oldalán a társaság.

Káli Lajos szeptember 26-án a nyugati medence déli partján, Balatonmáriafürdő térségében csalta horogvégre a rekordlistás pontyot.

„HORGÁSZTÁRSUNK MEGOSZTOTTA VELÜNK, HOGY SZERELÉKÉT 440 MÉTERRE HÚZTA BE, MELYEN EGY SZEM 20 MILLIMÉTERES HALAS BOJLIT ALKALMAZOTT POP-UPPAL KIKÖNNYÍTVE. ERŐTELJES, HÚZÓS KAPÁSSAL JELENTKEZETT ÉS A FÁRASZTÁS MEGKÖZELÍTŐLEG FÉL ÓRÁIG TARTOTT”

– írta a Társaság.

(Forrás: Balatoni Hal)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Termetes harcsa akadt horogra a népszerű horgásztavon

gyilkosbalna

Két 17 kiló fölötti tőponty került matracra az RSD-n

gyilkosbalna

15 év után szeretett volna újra horgászni, nem engedték neki

gyilkosbalna