#talaljfogast
Image default

Megvan a hatodik 30 feletti ponty a Balatonból idén!

Megvan a hatodik 30 feletti ponty a Balatonból idén! A gyönyörű bajuszos súlya egészen pontosan 30,60 kg volt a hitelesítést követően.

Nem tétlenkednek a nagyhalas horgászok a Balaton-parton, hiszen sorra jönnek a jó hírek a “magyar tenger” mellől! Pár napja újra kapitális fogásról számolhatott be a Balatoni Hal, amely a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hivatalos közösségi oldala.

Bejegyzésükben örömmel osztották meg, hogy

Monostori Botond horgásztársunk kifogta az idei év hatodik bejelentett 30 kg feletti pontyát.

Mint írják, Botond a keleti medence északi partján, Csopak térségében csalta horogvégre a képen látható rekordlistás pontyot.

A szerencsés horgász a hatalmas fogással kapcsolatban elmondta, hogy édesapjával, Gáborral együtt – (Mono Carp Team) – érkeztek egy hétre a Balatonra.

A végszereléket 330 méterre húzta be, melyen egy szem 30 mm-es balanszírozott bojlit alkalmazott a hajszálelőkén rákos-májas ízben.

Elárulta azt is, hohgy nagyjából 20-25 percig tartott a küzdelem a hallal. A hibátlan töves pontos súlya 30,6 kg volt a halőri hitelesítés során.

32,5 kiló volt a Balatonmáriafürdőn fogott ötödik 30-as töves

Nemrégiben közöltük, hogy újra harminc feletti pontyot tereltek szákba a Balatonból! A kapitális tőponty pontos tömege 32,5 kg volt a halőri hitelesítés során.

Mint írtuk, rendkívül jól alakult eddig az idei év a nagypontyos balatoni horgászok számára. A 2023-as horgászszezon ötödik olyan 30 kiló feletti pontyát fogták ki, amelyet bejelentettek a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nek, közölte Facebook-oldalán a társaság.

Káli Lajos szeptember 26-án a nyugati medence déli partján, Balatonmáriafürdő térségében csalta horogvégre a rekordlistás pontyot.

„HORGÁSZTÁRSUNK MEGOSZTOTTA VELÜNK, HOGY SZERELÉKÉT 440 MÉTERRE HÚZTA BE, MELYEN EGY SZEM 20 MILLIMÉTERES HALAS BOJLIT ALKALMAZOTT POP-UPPAL KIKÖNNYÍTVE. ERŐTELJES, HÚZÓS KAPÁSSAL JELENTKEZETT ÉS A FÁRASZTÁS MEGKÖZELÍTŐLEG FÉL ÓRÁIG TARTOTT”

– írta a Társaság.

Természetesen a balatoni pecások figyelmét is felkeltette a kapitális fogás! A sok gratuláló komment mellett volt olyan is, aki arról érdeklődött a közösségi oldalon, hogy azt lehet-e tudni, hogy visszafogott halról van-e szó, vagy most volt először mérve Önök által? Kíváncsi volt a kérdező arra is, hogy az idei öt, 30 kg feletti fogásból volt-e olyan amelyiket az idén hitelesítettek és chippeltek be?

A Társaság a feltett kérdésekre válaszolva elmondta, hogy nem chippelték be a szóban forgó példányokat. Ennek oka egyszerű: már jól ismerik a 30 kg feletti halaikat. Örömmel közölték azt is, hogy sok új 20 kg feletti ponty bukkan fel minden évben. Ennek alapján a korábbi évek trendje a jövőbe mutatva tovább folytatódik és egyre több 30 kg feletti hal várható – reményeik szerint.

Ha kíváncsi, hogy a mekkora a balatoni ponty rekord, és ki terelte szákba, ide kattintva tudja elolvasni a teljes cikkünket.

(Forrás: Balatoni Hal)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

A kárász és dévérsereg mellett egy 10+os ponty is beugrott azért a Pokornyi-családi pecán!

gyilkosbalna

Osztrák horgásztárs fogott hatalmas tövest Balatonmáriafürdőn

gyilkosbalna

Szép számmal került süllő a Drávába!

gyilkosbalna