#talaljfogast
Image default

Hét hónap eltéréssel fogta meg ugyanazt a csukát egy ír horgász

Hét hónap eltéréssel fogta meg ugyanazt a csukát egy ír horgász! A kapitális krokodil jó bőrben volt a második akasztás alkalmával is, sőt jócskán jóllakottan akadt horogra. 

Egy ír horgásznak, Georgie Williamsnek 7 hónap elteltével ugyanazt a csukát sikerült horogra csalnia, méghozzá a korábban sikeresen vallatott folyó egy távolabbi szakaszán. A férfi a közösségi oldalán osztotta meg a képet, amelyen egyértelműen látszik, hogy valóban ugyanazt a halat sikerült megfognia.

A ragadozó akkor 12 kg-ot nyomott , második alkalommal pedig 14.5-el mérlegelt.

– árulta el egy horgász témájú Facebook csoportban. Felhívta arra is a figyelmet, hogy

a hal mintázata, valamint a kopoltyúján található sérülés biztosan igazolja, hogy a már egy alkalommal megszákolt csukáról van szó.

A szerencsés horgász büszkén állítja, hogy a C&R-nek (“fogd ki és engedd vissza”) és a kíméletes, sportszerű bánásmódnak ezért is van igazán értelme, hiszen az ilyen gyönyörű példányok akár több alkalommal is örömöt szerezhetnek nekünk!

Ugyanazt a falánk csukeszt háromszor fogta ki Farkas László

Farkas László ínem mindennapi élményét osztotta meg nemrég az egyik Tisza-tavi horgászkalandjáról, ami a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján jelent meg.

Lehetséges ugyan azt a csukát egy vadvízen háromszor is megfogni? Igen! Csak két dolog kell hozzá: C&R és egy jó adag szerencse – foglalta össze a lényeget a szerencsés pecás.

A szép csukát először még 2019. őszén terelték szákba szákba horgásztársával, majd két nappal később újra horogra akadt a hal.

Akkor 71cm volt faroktőig a mérete és 78cm teljes hosszban.

Egy hónap híján pedig három évvel később újra “találkozott a horgász és a hal”. A csuka pedig ezidő alatt teljes hosszát tekintve 16cm-t nőtt!

Természetesen a mérés után a falánk krokodil újra visszanyerte szabadságát, immár harmadik alkalommal!

“Szóval ha valaki még mindig azt gondolja, hogy egy hal a kifogása után már csak egyszer, az asztalon tud örömet okozni legyen itt ez a történet jó példának. És így, hogy elérte a védett hosszt is, minden esély megvan rá, hogy újabb horgászt tegyen boldoggá!” – zárt a sorait bizakodva László.

(Forrás: Facebook/sporthorgasz.eu)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Hatalmas amurral döntötte meg egyéni rekordját Heni az Élővíz-csatornán!

gyilkosbalna

Sorra húzta a pontyokat a horgászcsapat Törökbálinti Horgászparkban!

gyilkosbalna

Lenyűgöző látvánnyal ért véget a tiszavirágzás!

gyilkosbalna