#talaljfogast
Image default

Nyolc órás feeder kupát rendeztek Maconkán, jöttek is szépen a halak

Nyolc órás feeder kupát rendeztek Maconkán, jöttek is szépen a halak! A “B” szektort megnyerő Sirokai Krisztián közel 60 kg-mal szerezte meg az aranyérmet!

A hétvégén rendezték meg Maconkán I. Z-CO SERIES – CROCO feeder kupát, mely hatalmas érdeklődéssel járt. A nyolc órás időtartamú versenynek a tórendszer gáti versenypályája adott végül otthont.

Maconkai-víztározó és tórendszere közösségi oldal beszámolója szerint a két szektorban összesen negyven versenyző mérettette meg magát, változatos időjárási körülmények között.

Külön öröm, hogy az indulók között gyermekek is rajthoz álltak, és a képek tanulsága szerint nagyon ügyesen kezelték a feeder botot!

Az izgalmas versenyen az utolsó percekig kiélezett csata folyt a szektorok dobogós helyeiért – írták.

Az “A” szektorban végül a maconkai keménymagot képviselő Zabari István Boxit és Forgács Lászlót megelőző Brozmann Miklós /36450 gramm/ álhatott fel a dobogó legfelső fokára, még a “B” szektorban Szabó Ákit és Petrovics Jánost lehajrázó Sirokai Krisztián /58425 gramm/ győzedelmeskedett.

Magyar csapat szerzett aranyérmet a V4 Method Feeder Kupán!

Korábban számoltunk be arról, hogy a magyar csapat győzedelmesekedett a V4 Method Feeder Kupán! A győzelem mellett egy ezüstéremmel és egy negyedik hellyel is büszkélkedhettek a magyar csapatok.

2023. október 12–15. között rendezték meg első ízben a V4 Method Feeder Kupát a csehországi Podebrady-ban. A rangos verseny azzal a céllal jött létre, hogy a lengyel, cseh, szlovák és magyar csapatok egy közös megmérettetésen tudjanak fejlődni, ismerkedni – számolt be a MOHOSZ közösségi oldalán.

Elsőként Csehország volt a házigazdája a rendezvénynek, – melynek folytatásában minden évben más ország vállalja majd a szervezés feladatát – amelyre nemzetenként három egyenként 3 fős csapatot vártak.

MAGYARORSZÁGOT A 2022. ÉVI METHOD FEEDER KLUBCSAPAT OB-ON DOBOGÓN VÉGZETT CSAPATOK KÉPVISELTÉK.

Maros Mix Team (Balog Áron, Lipák András, Szabó Tamás, Wellner Gábor versenyzők), a Promix Team (Péntek Dusán, Megyeri Norbert, Tóth Bálint, Hasznosi Dániel versenyzők) és a Team Top Mix (Papp József csapatvezető, Hoffmann Ferenc másodkapitány, Papp Zoltán, Petrovics Richárd, Petrovics János, Kerekes Ernő versenyzők) szerezte meg a tavalyi évben az indulás jogát.

A versenyen szép magyar sikerek születtek, hiszen a 12 csapatból a Team Top Mixnek sikerült megszereznie az aranyérmet.

A dobogó második fokára pedig a Promix Team állhatott fel, a harmadik helyezett megszerző cseh Sarfix Team után a Maros Mix Team a negyedik helyen végzett. Gratulálunk mindhárom magyar klubcsapatnak, akik itt is bebizonyították, hogy a hazai method versenyzés milyen magas fokon áll – írta a MOHOSZ.

Az I. Feeder Európa Kupán pedig bronzérmesek lettünk

Csodálatos eredmény született az I. Feeder Európa Kupán: Bronzérmes lett Magyarország! Hatalmas küzdelemben szerezte meg a magyar csapat a dobogós helyet – melyről ebben a cikkünkben számoltunk be.
A változó időjárás által komoly kihívásokkal nehezített verseny számos izgalmat tartogatott a feeder botos horgászat szerelmeseinek! Az angliai Barston Lakes-en rendezett 3 fordulós versenyről folyamatosan tudósított a magyar szövetség. A Magyar Országos Horgász Szövetség közösségi oldalán természetesen beszámolt a rangos európai verseny végeredményéről is, amely rendkívül kecsegtető a mi szempontunkból!
Mint írták, „esővel, és még több esővel” jött a Feeder Európa Kupa 3., azaz zárófordulója. A horgászat nagyon nehezen indult, de szerencsére a magyar versenyzők nagyszerűen magukra találtak. Habár a forduló előtt harmadik helyen álló Csehország csapatát nem is sikerült megelőzni, az England Blue csapattal szembeni 12 pontos hátrányt ledolgozták horgászaink, így végül nagyszerű eredményt elérve, mégiscsak
DOBOGÓN VÉGZETT A MAGYAR FEEDER VÁLOGATOTT.
A végeredmény tehát a következőképpen alakult:
1. England Aqua
2. Csehország
3. Magyarország
Ezúton is gartulálunk a magyar csapatnak, akik közel 400 kiló hallal, pontosan 398.9 kg-al hódították el a bronzérmet!

(Forrás: Maconkai-víztározó és tórendszere, MOHOSZ)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Ismét horogra akadt a Balaton legnagyobb tükörpontya! Érdekes részleteket tudtunk meg az egykori abszolút rekordpontyról!

szurkeharcsa

Füstölős kapásokkal húzták el Roli “Japán rák”-os Profess bojlijait a pontyok a Nagyteveli víztározón!

gyilkosbalna

Sose fogynak el az orvhorgászok – most a festői szépségű tatai Öreg-tavon próbálkoztak!

gyilkosbalna