#talaljfogast
Image default

Csodálatos eredmény a I. Feeder Európa Kupán: Bronzérmes Magyarország!

Csodálatos eredmény a I. Feeder Európa Kupán: Bronzérmes Magyarország! Hatalmas küzdelemben szerezte meg a magyar csapat a dobogós helyet.

A változó időjárás által komoly kihívásokkal nehezített verseny számos izgalmat tartogatott a feeder botos horgászat szerelmeseinek! Az angliai Barston Lakes-en rendezett 3 fordulós versenyről folyamatosan tudósított a magyar szövetség. A Magyar Országos Horgász Szövetség közösségi oldalán természetesen beszámolt a rangos európai verseny végeredményéről is, amely rendkívül kecsegtető a mi szempontunkból!

Mint írták, “esővel, és még több esővel” jött a Feeder Európa Kupa 3., azaz zárófordulója. A horgászat nagyon nehezen indult, de szerencsére a magyar versenyzők nagyszerűen magukra találtak. Habár a forduló előtt harmadik helyen álló Csehország csapatát nem is sikerült megelőzni, az England Blue csapattal szembeni 12 pontos hátrányt ledolgozták horgászaink, így végül nagyszerű eredményt elérve, mégiscsak
dobogón végzett a magyar feeder válogatott.
A végeredmény tehát a következőképpen alakult:
1. England Aqua
2. Csehország
3. Magyarország

Ezúton is gartulálunk a magyar csapatnak, akik közel 400 kiló hallal, pontosan 398.9 kg-al hódították el a bronzérmet!

Hatalmas volt a küzdelem a rakós botos országos bajnokságban is!

Mint nemrégiben beszámoltunk róla, közel 200 kiló halat fogott Csuti Balázs, az országos rakós botos bajnokság győztese! 3 kg híján két mázsa hallal győzött a horgász, hiszen a 3 forduló alatt 196.925 kg-nyit terelt szákba.

A változó időjárás által komoly kihívásokkal nehezített verseny számos izgalmat tartogatott a rakós botos horgászat szerelmeseinek! Komoly keresztbeverések, izgalmas párbajok zajlottak a döntőn, sokszor idegörlő volt a kapástalanság, a lemaradó halak pedig pszichésen tették próbára a versenyzőket.
Már a kötelező edzésnap is nagyon érdekesen alakult – derült ki a MOHOSZ közösségi oldalán közzétett rövid beszámolóból. A jó idő sokakat kicsábított a helyszínre, így „teltház volt a pályán, nagyon sok, de gyakran nehezen megfogható halakkal.”

 

SOK VOLT A HALVESZTÉS, DE A JOBBAK 80-100 KG-OT IS ELÉRŐ FOGÁSOKKAL BÜSZKÉLKEDHETTEK.
A sok kisponty jelenléte zavaró volt, így a versenyzőknek – az edzésnap tapasztalatait levonva alkalmával – jól kidolgozott taktikával kellett készülniük a 3 fordulós versenyre.

 

II. Free style rakós botos Ob 1. forduló

Az időjárás rendkívül kegyes volt a versenyzőkhöz, hiszen ragyogó napsütésben, lengedező szélben horgászhatott a mezőny. A kiváló időnek köszönhetően, ahogy az várható volt, megjött a halak kapókedve is. Összesen másfél tonna halat fogott a 40 fős mezőny az első fordulóban! – írja a Szövetség.
CSUTI BALÁZS 92 KG-OS FOGÁSA A VERSENY ABSZOLÚT „TOP FOGÁSA” VOLT.

 

II. Free style Rakós botos OB 2. forduló

A második fordulóban megismétlődött az előző napi eredmény, hiszen újra 1,6 tonna hallal zárták az etappot a versenyzők. Az élen sem történt változás, Csuti Balázs újabb szektorgyőzelmèvel ( 70 kg halat fogott) 2 ponttal bajnok esélyesként várhatta a záró fordulót. Brogyanyecz Roland és Bognár Gyula3-3 ponttal követték, de az ötpontosok Polyák Csaba, Magyar Gábor és a hatpontos Hamar Ferenc után sokan nyolc ponttal izgulhattak az utolsó forduló előtt.

 

II. Free Style Rakós botos OB döntő végeredmények:

Az utolsó fordulóban az érkező hidegfront rárúgta a mezőnyre az ajtót. Tíz fokkal hűlt le a levegő, erős szél, és eső tette próbára a versenyzőket. A megváltozott körülményekhez alkalmazkodni kellett, hiszen a halak kapókedvén is tetten érhető volt a frontbetörés. Nehéz volt halat fogni. Komoly keresztbeverések, izgalmas párbajok zajlottak a döntőn, sokszor idegörlő volt a kapástalanság, a lemaradó halak pedig pszichésen tették próbára a versenyzőket.
A BAJNOKSÁGOT AZONBAN MOST IS A LEGJOBB NYERTE, AKIT EZ ÉVBEN CSUTI BALÁZSNAK HÍVNAK.
Az újdonsült magyar bajnok 5 ponttal, a mezőny legtöbb fogott halával szerezte meg az aranyérmet (összesen közel 200 kg halat fogott!). A második helyen Bognár Gyulavégzett 6 ponttal, míg a bronzérmet Brogyanyecz Roland7 ponttal szerezte meg.
„Jövőre várhatóan még több nevezővel találkozhatunk a bajnokságban, hiszen abban mindenki egyetért, hogy komoly potenciál van a rakós botos pontyhorgászatban.” – zárta sorait a Szövetség.

 

 

Mi pedig gratulálunk a szép eredményekhez, és további sikeres pecákat kívánunk minden résztvevőnek!

 

(Forrás és képek: MOHOSZ)

 

KAPCSOLÓDÓ

Mélytengeri horgászhal tetemét sodorta partra a víz

gyilkosbalna

Szenzációs hír: Egy fekete gólya pár fészkel Tiszacsegén!

gyilkosbalna

Egy húszassal dőlt meg az amur rekordja Maconkán

gyilkosbalna