#talaljfogast
Image default

Pofás csuka is jelzi: elindult a rablóhalas szezon!

Pofás csuka is jelzi: elindult a rablóhalas szezon! A hibátlan krokodilpofájút Havai Zsolt akasztotta. A csuka gumihalra vágott oda.

Bár még sokszor megtréfál bennünket az időjárás, és olykor késő nyári meleget is tapaszutalhatunk pár óra erejéig, mégis a halak biológiai órája jelzi: közeledik a tél! Egyre nagyobb étvággyal esznek ragadozóhalaink is. A napokban egy nyolcvanöt centis csukát fogott  egy Békés vármegyéhez közeli tavon a békési Havai Zsolt – osztotta meg a Beol.hu.

A gyönyörű példány súlya meghaladta a hat kilót.

Plasztik csalis gumihalazással fogtam a halat, körülbelül egy-két pernyi fárasztást követően. Egy gyors fénykép után pedig már engedtem is vissza a vízbe” – nyilatkozta a hírportálnak Zsolt, aki kifejezetten eredményes sporthorgásznak számít. Júniusban számolt be a Beon arról, hogy több gyönyörű süllőt is fogott a Körösben, amelyek közül a legnagyobb súlya elérte a 6 kilót.

Az elmúlt időszakban pedig a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) csónakos pergető versenyén vett részt, és szerepelt remekül a megmérettetésen – árulta el a portál.

Ugyanazt a kapitális csukát fogta ki kétszer egy ír horgász!

Nemrég számoltunk be arról az érdekes történetről, hogy: hét hónap eltéréssel fogta meg ugyanazt a csukát egy ír horgász! A kapitális krokodil jó bőrben volt a második akasztás alkalmával is, sőt jócskán jóllakottan akadt horogra.

Egy ír horgásznak, Georgie Williamsnek 7 hónap elteltével ugyanazt a csukát sikerült horogra csalnia, méghozzá a korábban sikeresen vallatott folyó egy távolabbi szakaszán. A férfi a közösségi oldalán osztotta meg a képet, amelyen egyértelműen látszik, hogy valóban ugyanazt a halat sikerült megfognia.

A RAGADOZÓ AKKOR 12 KG-OT NYOMOTT , MÁSODIK ALKALOMMAL PEDIG 14.5-EL MÉRLEGELT.

– árulta el egy horgász témájú Facebook csoportban. Felhívta arra is a figyelmet, hogy

A HAL MINTÁZATA, VALAMINT A KOPOLTYÚJÁN TALÁLHATÓ SÉRÜLÉS BIZTOSAN IGAZOLJA, HOGY A MÁR EGY ALKALOMMAL MEGSZÁKOLT CSUKÁRÓL VAN SZÓ.

A szerencsés horgász büszkén állítja, hogy a C&R-nek („fogd ki és engedd vissza”) és a kíméletes, sportszerű bánásmódnak ezért is van igazán értelme, hiszen az ilyen gyönyörű példányok akár több alkalommal is örömöt szerezhetnek nekünk!

(Forrás és fotó: BEOL)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Tudósok szerint cápa termékenyített meg egy ráját egy amerikai állatkertben!

gyilkosbalna

Megmozdultak a Balaton keleti medencéjének kapitális pontyai is!

gyilkosbalna

Füstölős kapással kellett a nagyszemű dupla bojli a 25+os balatoni tövesnek!

gyilkosbalna