#talaljfogast
Image default

Pontyozásnak indult, végül gigantikus sügér akadt a horgára

Pontyozásnak indult, végül gigantikus sügér akadt a horgára Gary Spillard angol horgásznak a pár héttel ezelőtti családi vakáción. A Devonban található Clawford Lakes tórendszerében egy taktikai módszerváltást követően hatalmas csapósügért akasztott meg.

Gary és családja pontyozni indultak Devonba. Választásuk a méltán híres Clawford Lakes üdülőhely és gyógyfürdő területére esett, ahol a tucatnyi lehetőség közül Lodge-tavat vették célba.

A második nap jött az ötlet

A horgász váltott néhány szót az üdülőhely személyzetével, akik meséltek egy hatalmas sügérről, aki az általa horgászott vízben garázdálkodik. A túra második napján rá is próbált pergetőbotjával, nem eredménytelenül.

“Korán kezdtünk a második nap és sikerrel partratereltünk néhány pontyot. 

A második dobásnál rá is vágott a plasztik csalimra.

Hugo, a hétéves kisfiam szákolta meg a termetes zsákmányt. Igaz egy kicsit feszült voltam a halvesztés miatt, de elsőre sikerült kikapnia”  – számolt be az Angling Timesnak.

A kapitálisnak nevezhető ragadozó 5,5 fontot, azaz közel 2,5 kg-ot nyomott!

A boldog család és a hatalmas sügér

Ősszel beindult a sügér szezon

A tavalyi szezonban számos közép-angliai vízterületről számoltak ba hatalmas sügérfogásokról. Szeptemberben, ahogy az őszi falevelek hullásnak indultak, a csíkos ragadozók szerelmesei is leporolták pergetőfelszereléseiket, és célbavették kedvenc halaikat.

Az idei szezon első jelentett hala Luke Jordan gloucestershire-i horgász nevéhez fűződik.

Nappali, nyugodt időjárási körülmények között sikerült elcsábítania ezt a makulátlan, 4 font 10 unciás, azaz kicsivel több mint 2 kg-os sügért egy crankbait segítségével.

Ezt a halat 12 méter mélyből sikerült felcsalnia, ahol tapasztalható volt több fajtársa lelkesedése is. Ő és horgásztársa  a kétnapos  csónakos kirándulás során 9 font, azaz 4 kg súlyú süllőt is kifogtak.

Egy horgász megütötte a nagy sügér jackpotot a Temzén októberben !

A Surrey-i horgász, Michael Barnshaw remek sügéreket akasztott a Temzén. Három darab közel 1,5-2 kg közti példányt is fogott, amelyek közül a csúcsot ez a 2,1 kilós példány jelentette.

A folyó egy Berkshire-i szakaszát vette célba, ahol élő kishallal csalizott , úszós páternoszter-szerelékkel vadászta a folyami ragadozókat.

A mélyebb területeket meghorgászva 6 darab kiló feletti példányt akasztott. Ezután ismét fárasztásra került a sor, de érezte, hogy ez a hal már más ligába tartozik. Első elgondolása szerint egy csukával volt dolga, de jócskán meglepődött, mikor felszínre kerülve meglátta oldalán a vastag csikokat és a vérvörös uszonyokat, tudta, hogy megütötte a sügér-jackpotot. – olvasható az Angling Times cikkében.

Egy korábbi, Magyarországon rendezett pergetőversenynek a sügér célirányos horgászata bizonyult a nyerő taktikának. Korábbi cikkünket ITT olvashatod.

(Forrás: Angling Times, Képek : Angling Times)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Megint villant Kápolna Laci Gyékényesen: 27,5-es gyönyörű bajuszos az eredmény!

gyilkosbalna

Kapitális, 10+os süllőt adott a jó öreg Duna

szurkeharcsa

Egymillió süllőivadék kerül kihelyezésre az RSD-be április elején!

gyilkosbalna