#talaljfogast
Image default

A miskolctapolcai barlangfürdő medencéjéből kellett kimenteni egy hódot

A miskolctapolcai barlangfürdő medencéjéből kellett kimenteni egy hódot – írja Facebookon a Mályi Természetvédelmi Egyesület.

Mint írták, a Miskolci Állatkertet is értesítették eközben, így az állatmentők és az állatkert munkatársai közösen érkeztek a helyszínre. Megjegyezték, a hód az este folyamán kerülhetett a medencébe, ahonnan nem tudott kijönni. Az állatkert munkatársai hoztak vasketrecet és terelő lapokat, amivel szakszerűen sikerült befogni az állatot. Kiemelték, hogy egy  újabb sikeres együttműködést tudhatnak magunk mögött.

A hód a poszt szerint jelenleg az egyesületnél van, és várják, hogy egy számára megfelelő területen szabadon tudják engedni.

Pár napja tűzoltók mentettek hódot egy csatornából

Lánglovagok mentették meg a csatornába szorult hód életét! A rágcsáló pórul járt, és csapdába esett, de a katasztrófavédelem tűzoltói nem ismernek lehetetlent akkor sem, ha egy bajba jutott állat élete forog kockán!

Nem mindennapi videót tett közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán pár napja!  A siófoki tűzoltóknak egy csatornából kellett kimenteniük egy csapdába esett hódot.

Mint írták,

A 15 KILÓS ÁLLAT A CSATORNA ÜLEPÍTŐJÉBEN GUBBASZTOTT, AMÍG KI NEM MENTETTÉK, MAJD VISSZATERELTÉK A SIÓ-CSATORNÁBA.

Termete ellenére igen mozgékony állattal találták szemben magukat a tűzoltók, így gyors és határozott mozdulatra volt szükség, amikor egy pléddel megragadták, majd kiemelték a mélyből, ezután pedig kis noszogatással visszakísérték a Sióba – írta a katasztrófavédelem, hozzátéve, a hód néhányszor még visszanézett megmentőire, majd eltűnt a naplementében.

Hálás köszönet a megmentett hód nevében is!

A magyarországi hódállomány a 19. század közepére a vadászat miatt teljesen kipusztult. Nagyjából másfél évszázaddal később, 1991-ben kezdtek ismét betelepedni az országba Ausztria felől. Emellett szervezett telepítésük is zajlott 1996 és 2008 között. 2019 végére az eurázsiai hód hazai állománya a becslések szerint 8500 példányra nőhetett.

Magyarországon 1988 óta védett a rágcsáló, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

(Forrás: Mályi Madármentő Állomás,  OKFI)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Kérdezz-felelek : Horgászat Tirolban

szurkeharcsa

Háromszáz kormoránt vadásztak le a főváros körül!

gyilkosbalna

Ingyen elvihetőek az Alcsi-Holt Tiszából lehalászott törpeharcsák!

szurkeharcsa