#talaljfogast
Image default

Tucatszám ritkítja a busákat Kovács Zsuzsanna és párja!

Tucatszám ritkítja a busákat Kovács Zsuzsanna és párja! A planktonevő invazív halfaj fanatikus horgászai meséltek nekünk eredményes vadvizi kalandjaikról.

Köztudott, hogy hazánk vizeiben, főként a folyókban, de az állóvizekben egyaránt nagy számban megtalláható a kapitális méretekre is megnövő invázív halfaj, a busa. Különleges horgászata, hatalmas ereje és méretei már-már egyre népszerűbbé teszik becserkészésüket a sporttársak körében. Olyannyira, hogy néhányan már külön “műfajként” űzik ezt. Emellett egyre több gyártó specializálódik saját csalogatóanyagokkal az “ázsiai ponty” meghorgásázására.

Így tesz Kovács Zsuzsanna és párja, Takács József, akik a BusAlu csapatának tagjaként tesztelik a márka produktumait, valamint tudásuk és tapasztalatuk legjavát beleadva a termékek fejlesztésében is közreműködnek.

Tavaly kezdődött a fanatizmus

“Tavaly Pilismaróton kezdtünk el busázni, az első alkalomra sikerült kettőnknek10db-ot fogni.

Még sosem akadtunk össze ilyen halakkal, így igazi kihívásnak indult!”

– mesélte a Zsuzsanna a kezdedekről.

Zsuzsanna és párja első busázása

Ezután a Hárosi-öbölbe látogattak, ahol szintén szép számmal kapkodták ki a busmanokat. A “BusAlu családra” nagyon jó barátokként tekintenek, és a tavalyi évben is komoly horgászatokban volt részük a csapattal.

BusAalu család

Egészen őszig űzték kíváló eredményekkel az új műfajt.

Idén sincs megállás

Már tűkön ülve várták, hogy enyhüljön az időjárás kicsit, és újra belekezdhessenek kedvenc haluk becserkészésébe.

Csak az idei évben már 95 db planktonevő megfogásával büszkélkedhetnek, ami néhány kiló híján meghaladja az 500 kg össztömeget is.

Habár ennek többszöröse található meg hazánk vizeiben, senki nem hullajt könnyeket, hogy ennyivel is kevesebb “vadorzó” veri el az egyéb halakat élőhelyükről.

Kovács Zsuzsanna magazinunknak is beszáolt eddigi 2024-es horgászataikról, amiből néhány ízelítőt is leírnánk, hogy lássuk, milyen mennyiségekről is volt szó egy-egy alkalommal.

” Idén Február 29-én kezdtünk el horgászni, mely egészen március 3-áig tartott. Első nap 3 darabot (kb 9 kg), majd további 18db-ot csaltunk horogra , összesen 70 kg busát sikerült partraterelnünk. ” – idézte fel idei első vadvizi kalandjukat.

“Március 8-9-10 újabb többnapos horgászat jött, ekkor 21db-ot fogtunk, melyek össztömege 105kg volt. Az ezt követő hétvégéken minden alkalommal horgásztunk , beleértve a hosszúhétvégéket is, és további 53 db-ot szákoltak meg 315 kg össztömeggel.

Ezeket a Busákat Az Adonyi holtágban fogtuk ketten a párommal.

6 alkalommal 95db, 489kg. – összegezte

Zsuzsanna és párja nagy népszerűségnek örvend a busázni vágyó horgászok körében. Készségesen segítenek minden kedves érdeklődőnek, aki eredményesen szeretné célbavenni a bivaly erős invazív halakat. Mind a felszereléseket, csalizást tekintve, de a technikák elsajátításában és gyakorlásában is szívesen segítenek mindenkinek.

“Legalább 60 horgász már eredményesen fogja azóta a Busákat, mióta nálunk jártak. Rengetegen csak miattunk jönnek le Adonyba, vagy segítségért, vagy csak tanácsért. Hogy megnézzék miként horgászunk a busákra, és hogyan fogjuk őket” – büszkélkedett portálunknak.

Az idei évben szeretnék túlszárnyalni eddigi eredményeiket, valamint újabb vízterületekre is ellátogatni, ahol az invazív faj nagy számban megtalálható. Ilyen új hely például a győri Ipari-csatorna is, ahova ellátogatnak majd csapatukkal.

Gratulálunk a szép fogásokhoz, és legalább hasonló sikereket kívánunk erre az évre is!

KAPCSOLÓDÓ

Abszolút tórekord Maconkán: 25 kilós amur akadt horogra!

gyilkosbalna

Gyönyörű, 10-es csuka vitte el a finomszerelékest Látóképen!

gyilkosbalna

Lenyűgöző, legyezőfarkú pontyot fogott egy amerikai horgász

gyilkosbalna