#talaljfogast
Image default

Remek hír: 5000 egynyaras márnát telepítettek a Marosba!

Remek hír: 5000 egynyaras márnát telepítettek a Marosba! A Maros folyóban nagyon jó életfeltételeket talál a márna. Emellett a horgászok is előszeretettel pecáznak rá, hiszen méretét meghazudtolóan küzd a horgon.

Egynyaras márnák kerültek a Marosba – írta meg közösségi oldalán a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége.

Mint beszámoltak róla, március 26-án (kedden),

Makónál 5000 db egynyaras márnát telepítettek a folyóba.

A halak 6-8 cm-es méretben kerültek kihelyezésre.  A lassan melegedő vízben, az egyre több megjelenő természetes tápláléknak köszönhetően megmaradási esélyeik nagyon jók, ezért is örült a Szövetség a beszerzési lehetőségnek.

Mint kiemelik, a Szövetség nagy hangsúlyt fektet a különböző folyóvízi halfajok – állományjavítás céljából történő – kihelyezéseire, telepítésére is.

A Maros folyóban nagyon jó életfeltételeket talál a márna és a horgászok is előszeretettel pecáznak rá, hiszen méretét meghazudtolóan küzd a horgon.

Felhívják a figyelmet, hogy a márna tilalmi ideje egyébként április 15-től május 31-ig tart!

A legkisebb kifogható mérete 40 cm és naponta maximum 3 db tartható meg belőle.

Tavaly a Körösökbe is kerültek márnák szép számmal!

MOHOSZ pályázat keretében kerültek márnák a Körösökbe. Az egy-három nyaras halak telepítéséréről magazinunk is beszámolz.

A Magyar Országos Horgász Szövetség, valamint az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ „Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” pályázatának keretében, „Standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése” jogcímen, I-III nyaras márnák kerültek kihelyezésre a Körösökbe.

A telepítés fedezetét az ÁPFE célelőirányzatra biztosított, 2023. évi elkülönített szövetségi céltámogatási alap keretösszege biztosította – közölte a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

A korábban kiírásra került pályázat részleteiről, és feltételeiről a Magyar Országos Horgász Szövetség honlapján, ide kattintva tudhatnak meg többet.

(Forrás: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Törpeharcsa varsákat ürítettek a Balaton nyílt vizén

szurkeharcsa

Lenyűgöző mérleg: 33 ponttyal lepte meg a horgászpárost az Ezerjó Horgásztó!

gyilkosbalna

Elszabadult jégtábla ejtett csapdába 122 horgászt Minnesotában

gyilkosbalna