#talaljfogast
Image default

Óriási, mennyi törpe került ki az Alcsiról!

Óriási, mennyi törpe került ki az Alcsiról! A tavaszi gyérítés összsúlya – kapaszkodjon meg mindenki – elérte az 50 mázsát! 

Megtörtént az Alcsi Holt-Tiszán a törpeharcsavarsák harmadik felnézése – közölte a Tisza Horgászegyesület közösségi oldalán. 

Mint írják, a kifogott mennyiség aktuálisan 18 mázsa volt, így

a tavaszi gyérítés összsúlya elérte az 50 mázsát.

A jövő heti varsaürítések után, az eddig fogott törpék jelentős része lakossági fogyasztásra szétosztásra kerül, melynek konkrét időpontjáról időben tájékoztatást fognak adni.

Dupla jó hír az Alcsi Holt-Tiszáról: egy tonna törpét gyérítettek, a sügerek meg szépen leívtak már!

Nemrég számoltunk be róla, hogy megtörtént az Alcsi Holt-Tiszán a törpeharcsa varsák második felnézése – osztotta meg közösségi oldalán a Tisza Horgászegyesület.

Ekkor a fogás a múlt hetinél kevesebb volt, 10-12 mázsa összesen. A felmelegedő víz széleiben a sügér jelenléte gyakori, amely halak már szinte kivétel nélkül el is ívtak!
Megjegyezték, hogy a gyérítést folytatják az azonos holtág szakaszon a varsákat pedig áthelyezték.

Pár napja süllőfészkekkel segítette a Szövetség a ragadozóállomány gyarapodását az Alcsi Holt-Tiszában! 

2024. március 1.-én az Alcsi Holt-Tisza több, süllő ívás szempontjából legalkalmasabbnak ítélt pontján süllőfészkek kerültek elhelyezésre – közölte a hírt a Tiszai Horgászegyesület. 

Mint bejegyzésükben írták, a fészkek használatának tapasztalatai alapján szeretnék a holtág ivarérett süllőállományát monitorizálni a jövőbeli telepítések intenzitásának, korosztályi összetételének meghatározásához.

Mindemellett kérik, hogy a jól láthatóan megjelölt süllőfészkek 50 méteres sugarú környezetét ne zavarják sem békés halas horgászattal, sem csónakos közlekedéssel!

Előre is köszönjük támogató hozzáállást – zárták a bejegyzésüket!

Keszegeket és süllőket is telepített a Csongrád Megyei Szövetség

Nemrégiben írtuk meg azt is, hogy a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége közösségi oldalán újra beszámolt a sikeres haltelepítésükről. Rövid bejegyzésükben kiemelik, hogy  2024. február 22-én vegyes korosztályú keszegek (Atka: 4 q, Gyála 4 q, Matyér 2 q összesen 10 q) és egynyaras süllők (Salakos: 2 q) érkeztek vizeikbe.

Köszönik bejegyzésükben a Csanyteleki Halgazdaságnak a kiváló kondícióban lévő állományok beszerzési lehetőségét.

(Forrás: Tisza Horgászegyesület)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Gyönyörű, kétnyaras kecsegéket telepített a Szövetség a Dunába!

gyilkosbalna

Megérkeztek a csukák a Körösökbe is!

gyilkosbalna

A sikeres zsírraktározás áll a gyűlölt balatoni invazív kagyló elszaporodása mögött!

gyilkosbalna