#talaljfogast
Image default

Lenyűgöző mérleg: 33 ponttyal lepte meg a horgászpárost az Ezerjó Horgásztó!

Lenyűgöző mérleg: 33 ponttyal lepte meg a horgászpárost az Ezerjó Horgásztó! Négy darab 15 kg felettit is horogra csaltak!

Hartl Martin és Tóth Balázs február utolsó hétvégjét a 7-es kiemelt helyünkön töltötték – emelte ki bejegyzésében az Ezerjó Horgásztó. 

Íme a páros beszámolója a hitetetlen horgásztúráról:

“Sziasztok!
Kihasználva a februári enyhe időjárást Hartl Martin barátommal (aki egyben a csapattársam is) úgy döntöttük szerencsét próbálunk Móron az Ezerjó Horgásztavon. Pénteken délután foglaltuk el az általunk jónak vélt, még szabad faházat. Késői érkezésünk miatt éppen sötétedés előtt húztuk be a végszerelékeket etetőhajó segítségével. Négy bottal horgásztunk. A szerelékek mindegyikét próbáltuk különböző mélységű és mederviszonyú helyre elhelyezni.

Mind a négy bot görbült a behúzást követő egy óra múlva!

Egy szereléket letettünk 2m-es mélységben, igen iszapos helyre, míg a másik három a túlsó parthoz közel lett behúzva. Ennek oka, hogy a halak többsége vízközt, átlagosan 1m mélyen volt. Csak a túlsó part vonalában találtunk ilyen mélységet. A három szerelékből az egyik egy nádfal előtt kapott helyet, a második egy vízbedőlt bokor mellé került, míg az utolsót egy kis félsziget sarkába húztuk. Ezeknél a helyeknél 1-1,5m volt a vízmélység. Behúzás után körülbelül 1 órával már sikerült is kapást elérnünk.

Szinte hihetetlen volt, de 15-20 perc leforgása alatt mind a négy szerelék gazdára talált.

Nagyon pörgős éjszaka vette kezdetét, szinte alig aludtunk. Reggelre összesen 13db nagytestű pontyot sikerült szákba terelni. Első éjszaka a legnagyobb halunk egy csodálatos 17 fölötti töves volt.

Napközben is folyamatosan szóltak a kapásjelzők

Reggel befrissítettük a szerelékeket, és reménykedtünk benne, hogy nappal is olyan aktívak lesznek a halak, mint éjjel. Szerencsére a kapókedvük nem változott. Szinte folyamatosan szóltak a kapásjelzők egészen a délutáni órákig.

Ekkor sajnos Martinnak véget ért a horgászat, így egyedül maradtam még egy éjszakát. Megérte egyedül kitartanom, hiszen este 22:00 felé megérkezett

a túra legnagyobb uszonyosa ami egy 19+os töves volt.

A második nap éjjelén 10db halat sikerült még fognom. Kettőnknek összesen 33db pontyot sikerült mérlegelni, ebből 4db 15+os példány volt. A meghorgászott helyek mindegyike, egyaránt adta a halakat. Abban bíztunk, a híd melletti mélyebb terület adja majd az öregebb egyedeket, azonban érdekes, hogy innen a halak mérete nem haladta meg a 10 kg-ot.

A csalik, amiket a túrán használtunk MMB termékpaletta 2 ízvilága volt, mégpedig az MK és az 1/1. Az MK (Mussel, Krill) egy erőteljesen fehérjés bojli, kissé visszafogott, kevésbé erőteljes illattal. Míg az 1/1 (monster crab-eperfa) egy sokkal intenzívebb bojli. Gyümölcsös háttéríz miatt igen fogós csali lehet a felmelegedő vízben.
Február vége fele úgy gondoljuk, nem is kívanhattunk volna jobb túrát!
Köszönjük, hogy elolvastad beszámolónkat erről a nagyszerű horgászatról!
Tóth Balázs, Hartl Martin”
Gratulálunk a fogásokhoz!

(Forrás: Ezerjó Horgásztó)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Megdőlt a balatoni pontyrekord: 34,8 kilós pontykirály ült fel a “magyar tenger” trónjára!

gyilkosbalna

Újra megrendezik az Év hala szavazást

vilagitocapa

Egy vulkáni kúp lábánál bújik meg a festői szépségű bányató, amely a horgászok földi paradicsoma

gyilkosbalna