#talaljfogast
Image default

Parti pergetőversenyt rendezett a KHESZ, jöttek is szépen a rablók

Parti pergetőversenyt rendezett a KHESZ, jöttek is szépen a rablók. A versenyzők egy része leginkább a csukákra pályázott, ennek ellenére jó néhány süllő, sügér, balin és egy harcsa is horogra akadt.

Az év utolsó KHESZ szervezésű horgászversenye, a Parti Pergetőverseny került megrendezésre az elmúlt hétvége vasárnapján – írta a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége. A megmérettetés helyszínét a Békéscsabát átszelő Élővíz-csatorna városi szakasza adta.

A nagy mennyiségű csapadékkal kísért napon a versenyzők egy része leginkább a csukákra pályázott, ennek ellenére jó néhány más ragadozófaj egyede is megfogásra került, úgymint süllő, sügér, néhány balin és egy harcsa is.

A fogott halak faj szerinti eloszlásában érdekességként mutatkozott, hogy a balinok leginkább a felső körgáti zsilip feletti szakaszon jelentkeztek, legtöbb halat adóan a belvárosi szakaszon vegyes fogások voltak a jellemzőek, míg az alsó körgáti zsilip felé eső részen a sügérek jelenléte tűnt erőteljesebbnek.

A legnagyobb fogást egy 49 cm teljes testhosszúságú csuka jelentette.

A regisztrált negyven főből harmincöt versenyzett, jóleső érzés volt látni, hogy huszonöt versenyző az eredményhirdetést is megtisztelte jelenlétével – tették hozzá.

Eredmények:
1. Csőke Pál – 333 cm
2. Sovány Gergő – 240 cm
3. Barta Máté – 166 cm

Gratulálunk a résztvevőknek!

(Forrás: KHESZ)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Idén is feloldották a pontytilalmat a Balaton főmedrében!

gyilkosbalna

5 ezer domolykó került a Marosba!

gyilkosbalna

Egy igazi bakancslistás fekete “gyémántot” tartogatott a Milotai bányató Pál Gergőnek!

gyilkosbalna