#talaljfogast
Image default

Hatalmas vadvízi ponty verte le a süllőnek szánt gumihalat a Dráván

Hatalmas ponty verte le a süllőnek szánt gumihalat a Dráván. Schmidt József nem mindennapi sikerrel zárta januári csónakos pergetését Baranya megyében.

Schmidt József a Dráva Baranya megyei szakaszán horgászik napi szinten. Ő maga nem ide valósi, de felesége igen. Korábban pár alkalommal, mikor lejöttek látogatóba,  le-lenézett a vízterületre, és hamar bele is szeretett a folyóba. Partról sok szép halat sikerült akasztania, ami csak erősítette a köteléket a Dráva iránt. Rengeteg sztorit hallott a folyó kapitális példányairól, és mivel egy időszakot külföldön töltött, már kint elhatározta, ha egyszer hazajönnek, akkor az a Dráva miatt lesz.

“Igazán aktívan jó 2 éve kezdel el horgászni a folyón , hisz nem itt laktunk. Múlt év márciusában vettem meg az első csónakakomat motorral ami alkalmas a drávára. Azóta szinte nem volt nap, hog  ne lettem volna lennt a vízen!

A hatalamas halfauna miatt időszakosan horgászok nemeshalra és ragadozóra is.

Mint partról vagy csónakból feederrel de nagyon szeretek pergetni es kuttyogatni is! Ahogy kiderült előző soraimból, múlt évben költöztünk végleg haza. Ennek oka , hogy meg tudtunk vásárolni egy apartmanházat.

Dráva Fishing Apartment

A terv az , hogy a horgász szemvedélyemet összekapcsolnám a panzióval ,hisz a környéken senki nem foglalkozik érdemben horgászturizmussal!

Panziónk Drávakeresztúron található kb 800 méterre a Drávától. Teljesen felújított rusztikus hatású gyöngyszemet varázsoltunk belőle!” – mesélte bevezetésként magazinunknak.

Csónakos pergetés, kapitális meglepetéssel

Süllőre pergettünk egy belassuló, relatív mély pályán bokorsorral tarkítva. Az nap csak az az egy kapásom volt!

Életemben először volt hogy gumira pontyot fogtam…

A “vérszomjas” ponty

Bár a helyiek szerint ez nem újdonság így télvíz idelyén.
Nagyon intenzív határozott kapásra jött! Bevágás után szinte biztos voltam benne h életem süllőlye lesz a horgon..szépen lassan elindult a meder felé ahogy a nagy süllők szoktak tenni.

Aztán gyorsan bebizonyosodott, hogy sokkal sokkal erősebb ez a hal szóval tuti nem süllő!”  – folytatta a beszámolót.

Célhal tekintetében korántsem ilyen kapitális halakhoz mért felszereléssel készült. 7-21g-os pálcával, 30-as orsóval ,0,08-as fonott zsinórral töltve küzdött meg az igazi vadvizi “vérponttyal”.

A küzdelem kb 25 percig tartott, a halat 500 métert követték a folyón lefelé.

“Nagy izgalmak közepette végül sikerült megszákolni a 15 kg körüli őstövest, ami életem legjobb fárasztását adta ajándékba!

Természetesen a hal visszanyerte szabadságát. ” – írta lezárásként.

Köszönjük az izgalmas beszámolót, és gratulálunk a nem mindennapi fogáshoz!

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Rekordponty helyett hatalmas harcsàval és busával kezdte az évet az RSD-n Siket Máté!

gyilkosbalna

120 cm feletti csukát fogott a magyar pergető horgász Amszterdamban – részletes beszámolóval!

szurkeharcsa

Villanyozó orvhalászt fogtak az RSD-n!

szurkeharcsa