#talaljfogast
Image default

Sikeresen küzdött meg a 20-as fehér tokkal a horgász!

Sikeresen küzdött meg a 20-as fehér tokkal a horgász! A gyönyörű hal súlya egészen pontosan 19.50 kg-ot nyomott. 

Megszokhattuk már, hogy szinte naponta kápráztatnak el, és nyűgöznek le bennünket a gyönyörű rekordlistás fogásokról szóló maconkai képek és beszámolók. Nem véletlen tehát, hogy a Maconkai-víztározó és tórendszere kedvelt horgász célállomás. A hatalmas őshonos halaink mellett sokszor találkozhatunk igazi kuriózumnak nevezhető fajokkal is, melyek nemcsak látványa, hanem a szákba terelése is felejthetetlen horgászélmény.

Most éppen egy gyönyörű fehér tok került fel a maconkai rekordfogások közé. A tokot Ullmann Attila zsákmányolta február 6-án. A tokhal a Nyári Kikötőben akadt horogra, és Attila bojliját vette fel.

A FEHÉR TOK SÚLYA 19.50 KG VOLT, A HOSSZA PEDIG 130 CM, MÍG KERÜLETE 46 CM VOLT.

A gyönyörű példány természetesen a fotó készítése és a mérleglés után visszanyerte szabadságát. Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

A fehér tok jellemzői

Észak-Amerika legnagyobb édesvízi hala. A fehér tok Kanadában, Brit Columbia területén, és az Amerikai Egyesült Államokban, Alaszka, Kalifornia, Idaho, Montana, Oregon és Washington államokban őshonos. A Csendes-óceánba is leúszik, Alaszkától Kaliforniáig – írja a Wikipedia.

A legnagyobb fehér tok állomány USA nyugati partján, a Sacramento-San Joaquin és Columbia-Snake River vízgyűjtő területein van. A faj még megtalálható a Kootenai folyóban, a Fraser folyó torkolatánál és a Columbia folyóban a Hugh Keenleyside-gát és a kanadai-USA-i határt képező folyószakasz között.

A halakra erősített műholdas megfigyelők által végzett mérések szerint a fehér tokok egyik folyóból a másikba vándorolnak.

(Forrás: Maconka.hu/Wikipedia)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Kapitális harcsa akadt horogra partról pergetve a Tiszán

szurkeharcsa

Hallássérült horgásztársaink versenyeztek a Maty-éri evezőspályán

gyilkosbalna

Hány napot tölt egy átlagos magyar horgász a parton? Lássuk a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia kialakításához szükséges felmérések eredményeit!

szurkeharcsa