#talaljfogast
Image default

Téli amur, pontysereg és dévérek – kegyes volt a gyáli Sós-tó a családi pecán!

Téli amur, pontysereg és dévérek – kegyes volt a gyáli Sós-tó a családi pecán! 

Pokornyi Péter közösségi oldalán számolt be egy rendkívül hangulatos családi horgászatról, közvetlenül Karácsony után! Olvassuk hát szeretettel lelkes beszámolóját:

A mai nap meló után gondoltuk a családdal meglepjük a Gyáli Sós-tó Sporthorgásztó pontyait. Megbeszéltük a családdal hogy nagyon minimál cuccal megyünk ki ezért mindenki csak a legfontosabbat hozza magával. Természetesen a NeverZero.hu termékek nem hiányozhattak a hátizsákomból.

Kb 12kor már a helyünkön is voltunk és már mindegyikünk megejtette a legelső dobását. Fiammal a kosárba az általunk imádott Never Zero champion pellettet tettük de viszont a tüskékre két különböző wafters került fel. Nálam a nem régen remekül szereplő Never zero vajsav-krill míg fiamnál Szabolcs Pokornyi nál a Never zero ananász-mangó 8mmes wafters került a tüskére.

Nem is kellett sokat várni az első kapásra és nekem eltekerte egy gyönyörű 2.5kg körüli amur. Megint egy téli amur 3 napon belül a második!!!!! Fiamnak kb 10p-re az én kapásom után jött is az első hala ami egy gyönyörü tükrös volt. Ezek után nem is volt megállás és egymásutan jöttek is szépen a pontyok. Szebbnél szebbek nekem beesett egy szép koi is Szabikámnak pedig egy 10 körüli. Nem volt panaszunk semmire. Az idő parádés volt a helyet is jól eltaláltuk, szóval átváltottunk egy örömpecára.
A párórás pecánkat ugyéreztük kimaxoltuk.

A napvégére összesen fogtunk 9 ponty 1amur 1 kárasz és 6 dévért.
Ismét remekül szerepeltek a Never Zero termékek amit jó szívvel ajánlok mindenkinek.
Köszönjük szépen a mai napot Tibor Sós nak a remek helyért és hogy mindig nagy szerettel vár minket és természetesen Never Zeronak a remek termékekért.

Pörgős, halban gazdag pergetést nyomtak a gyál Sós-tón szenteste előtt, ahol sorra akadtak horogra a pisztrángok, és két méretes csuka is beköszönt.

A csodálatos Sós-tó Budapesttől mindössze néhány kilométerre, Gyálon található, s kiemelkedő hírnevét változatos halállományának köszönheti. A tóban nemcsak a méretes hazai halfajok, de a gyönyörű tokhalak, feketesügerek és szivárványos pisztrángok is otthonra lelnek. A hideg idő sem csillapítja a szivárványos pisztrángok kapókedvét, ami igencsak vonzza az erre specializálódott pergetőhorgászokat a tó partjára. A vízterület kínálta kihívások és változatos halfajok garantálják a horgászok számára az izgalmas élményeket. A Sós-tó egy olyan horgászparadicsom, ahol a természet szépsége és a horgászat szenvedélye találkoznak, lenyűgözve mindazokat, akik erre látogatnak.

A melegfronttal nagy csatát vívó téli havazás és a lassan emelkedő hőmérséklet meghozta a halak kapókedvét. Két horgásztárs még úgy gondolta, Szenteste előtt belefér egy kis dobálás. A nagy karácsonyi lakomák napján még 7 és 12 óra között nyitva volt a tó, de senki nem gondolta volna, hogy ilyen halgazdag nap elé néznek majd.

Csak finoman!

Legeredményesebbek UL módszert bevetve lehetünk itt, ha a pisztrángokat vesszük célba. Az ultra light pergetés egy lenyűgöző módszer a pisztrángok horgászatára, különösen patak- és tavivizeken. Ezen könnyű horgászfelszerelés segítségével a horgász finoman manőverezheti csaliját, miközben élvezi a kis méretű, könnyű felszerelés nyújtotta élményt. A halak érzékenyebb kapásaira reagálva az ultra light pergetőbotok és orsók kiválóan alkalmasak a szivárványos pisztrángok vagy pisztrángfélék felszíni pergetésére. Az apróbb műcsalik, mint a kisméretű támolygó kanalak vagy körforgó villantók a  legideálisak ebben a horgászati módszerben, megfelelően vékony zsinóron és előkén vezetve, ha ezt a ragadozóhalat kergetjük.

Jelen esetben is hasonlóképp történt. A kishalak rajokba verődve mozogtak a felszín közelében, és a töréseknél jól látható módon kergették őket a szívárványos pisztrángok. Ezt kihasználva a két szemfüles horgász apró, 2.5g-os kanalakat bevetve dobált rájuk. Igencsak eredményesen! Ezen a delelőttön, feltehetően a kicsit naposabb időnek és a letisztult víznek köszönhetően a kontrasztosabb, sötét színeket kedvelték a halak.

Igazi tüzijáték zajlott

Sorra érkeztek a szebbnél szebb szívárványos pisztrángok.

A PECA VÉGÉRE ÖSSZESEN 15 DARABOT SIKERÜLT MEGSZÁKOLNIUK.

„Ha pisztrángozol, biztos fogsz csukát is.” – mondta a vizet igazán jól ismerő tógazda a horgászat megkezdése előtt.

Így is lett! A pisztrángok mellé beköszönt 2 darab 2-3 kiló körüli krokodil is.

Gratulálunk a pörgős,eredményes naphoz!

(Képek : Sós-tó Sporthorgász tó Facebook)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Közel 3 mázsa halat fogtak a pünkösdi versenyen a horgászok!

gyilkosbalna

Jól adta a méretes süllőket a Dráva február közepén!

szurkeharcsa

Megint jött egy gigadévér a Rábából!

gyilkosbalna