#talaljfogast
Image default

Termetes harcsa akadt horogra a népszerű horgásztavon

Termetes harcsa akadt horogra a népszerű horgásztavon! Nemcsak gyönyörű pontyokat és tokokat rejt a kedvelt vízterület, hanem méretes ragadozókat is!

Megszokhattuk már, hogy szinte naponta kápráztatnak el, és nyűgöznek le bennünket a gyönyörű rekordlistás fogásokról szóló maconkai képek és beszámolók. Nem véletlen tehát, hogy a Maconkai-víztározó és tórendszere kedvelt horgász célállomás. A hatalmas őshonos halaink mellett sokszor találkozhatunk igazi kuriózumnak nevezhető fajokkal is, melyek nemcsak látványa, hanem a szákba terelése is felejthetetlen horgászélmény.

A számos gyönyörű ponty és tokhal mellett, azért termetes harcsák is élnek a tóban. Így került fel a maconkai rekordfogások közé egy szép,  35 kg feletti bajuszos is. A harcsát Novák György alkasztotta március 24-én a reggeli órákban.

A harcsa a Felező-félszigetnél akadt horogra, és a horgász bojliját vette fel.

A Harcsa SÚLYA 35.67 KG VOLT, A HOSSZA PEDIG 166 CM, MÍG KERÜLETE 86 CM VOLT.

A gyönyörű példány természetesen a fotó készítése és a mérleglés után visszanyerte szabadságát. Gratulálunk az emlékezetes fogáshoz!

Horogra akadt a Kadarcsi-tó 2 méteres harcsája is!

A hatalmas ragadozó kalandos, ” fürdős” fárasztás után adta meg magát! A tavaly nyári “nagyharcsa” után itt a következő és ez is tó elejéből való! – írta örömmel bejegyzésében a Kadarcsi Sport-Horgász Egyesület. 

Megemlítik, hogy Tóth Miklós egyesületi tagtársuk már fogott szép harcsákat a Kadarcsi tóból, de azt az “igazi 2 méteres-t” még nem sikerült neki horogra csalni… eddig!

Mint írják, március 15-én este 11 órakkor megtörtént a kapás és egy kalandos, “fürdős” fárasztás után, csónakba került ez a hatalmas szépség!

A HARCSA HOSSZA 217 CM VOLT, A SÚLYA PEDIG 60-70 KILÓGRAMM KÖZZÉ TEHETŐ. SAJNOS A MÉRLEG 60 KG-IG MÉRT.

A harcsa 10 cm-es keszegre “éhezett meg” ami spanolós módszerrel lett nádfalhoz kikötve.

“GRATULÁLUNK ehhez a hatalmas halhoz Miki! A jó hír, hogy másnak is van esélye találkozni ezzel a harcsával, mivel visszakapta szabadságát és sértetlenül visszaúszott a “relytekhelyére”! – zárták bejegyzésüket

A Tiszán is jött egy 2 méteres, ráadásul pergetve!

Nemrég írtuk meg, hogy egy kapitális harcsa akadt horogra partról pergetve a Tiszán. Palotás Kálmán horgásztársunk a levonuló árhullám idején fogott egy 50+os példányt, melynek részleteit magazinunkkal is megosztotta.

Palotás Kálmán gyermekkora óta a vadvizi horgászat szerelmese. Rendszeresen vallatja a Dunát és a Tiszát egyaránt. Eddigi rekordhala egy 22kg-os ponty volt, most viszont sikerült ezt túlszárnyalnia. Már jócskán méretesnek mondható,
50 KILÓ FELETTI TISZAI  HARCSÁT SIKERÜLT FOGNIA. MÉGHOZZÁ PARTRÓL PERGETVE!
Az akadás sem volt mindennapi, hisz kétszer is megtörtént, majdnem halvesztés lett a vége. Elsőként a hal szájába, majd a hatalmas küzdelem közben kirázta onna azt, és a hátába akadva folytatta a harcot.

“Rendkívül nehéz körülmények közt, bokáig érő sárban partról.

Harcsa a sárból
Egy bedőlt fa mellé ejtettem be a 14cm-es Zander Pro gumihalat 6/0 jig fejjel, harmadik emelésre mintha fába húztam volna bele, rátartottam és pár másodperc múlva megindult.
A mélybe tört , a sodrás felé rendkívül nagy erővel, éreztem ahogy rárúg a zsinórra többször is, forgott majd mintha megkönnyebült volna egy pillanatra, de újra éreztem a súlyát, mégis más lett a mozgása és lefeküdt.
Hosszú hosszú percekig csak tartottam és nem is mozdult, majd nagyon nagyon lassan méterenként tudtam felhúzni, volt még néhány kitörése, végül 40 perc után egyszer csak partközelbe ért és akkor láttam, hogy a gumihal már a hátában van!
Kapitális tiszai vad
TEHÁT KIAKADT A SZÁJÁBÓL ÉS VISSZAAKADT A TESTÉBE.

– olvashattuk Facebook bejegyzésében.

Szinte alig hitte el, hogy ilyen létezik, de hatalmas volt az öröm!

“Nem tudom ennek hány % esélye van, de rendkívül boldog vagyok , hogy sikerült megfognom. ” – folytatta

A KAPITÁLIS BAJSZOS RAGADOZÓ TÖMEGE 53,2KG, HOSSZÚSÁGA  191CM VOLT.
A nyerő felszerelés a következőképp állt össze:
  • Bot: Fox Rage Prism x Pike Spin 30-100g, 2,7m.
  • Orsó : 40-es shimano ultegra
  • 0,23-as fonottal töltve.
Kiegészítésként annyit még hozzátett magazinunknak,hogy a méretes harcsa Tiszakécskén , egy áradásnál kialakult csendes visszaforgóban támadt rá gondosan vezetett műcsalijára.
Az akasztás a fényváltáskor történt, és mire véget ért a küzdelem, besötétedett.

Gratulálunk a gyöngyörű fogáshoz!

(Forrás: Maconka.hu, Kadarcsi SHE)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Hány éves lehet a valaha élt legidősebb tokhal?

szurkeharcsa

Ez aztán a komoly fogás: másfél nap alatt 15 darab 10 kg feletti pontyot fogtak a Látóképi pecatúrán!

gyilkosbalna

Súlyosan szennyező, rákkeltő anyagok kerülhettek a Dunába

szurkeharcsa