#talaljfogast
Image default

Tízezernél is több harcsát telepített a Szövetség a Tiszába és a Marosba!

Tízezernél is több harcsát telepített a Szövetség a Tiszába és a Marosba! Egynyaras ragadozók telepítésével növelte a harcsaállományt folyóinkban a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége.

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége 2024. február 20-án összesen 2549 kg egynyaras szürkeharcsát telepített a kezelésében lévő Tisza és Maros folyókba.

Mint közösségi oldalukon írják, a jó kondícióban lévő halak 20 dkg-os átlagsúllyal, mintegy 25-30 cm-es testhosszban érkeztek új élőhelyükre.

A Tisza folyóba Szegednél 810 kg, Csongrádnál 1233 kg, míg a Marosba Makónál 506 kg bajuszos ragadozó érkezett.

Ősszel compó is került szép számmal a Tiszába

Jelentős mennyiségű compó is került a Tiszába Csongrádban. A compó népszerűsége a hazai horgászok körében növekvőben van. Nagyon jó sporthal: óvatos, a horgon pedig méreteihez képest jól védekezik.

Három mázsa compót telepítettek négy Csongrád megyei horgászvízbe – számolt be a Szegedi Híradó. A halak doktorának nevezett pikkelyes, őshonos halfajnak számít hazánkban, az utóbbi időben azonban számuk folyamatosan csökken. Ezen a problémán próbált segíteni a megyei horgászszövetség.

A compó népszerűsége a hazai horgászok körében növekvőben van. Nagyon jó sporthal: óvatos, a horgon pedig méreteihez képest jól védekezik. Leginkább a növényzettel benőtt vízterület részeken, vagy pontyozás közben kerül horogra. Húsa fehér, kissé zsíros, életmódja miatt gyakran mocsaras mellékíztől terhelt.
(Forrás: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége)

KAPCSOLÓDÓ

Több százezer apró süllőt telepített a Tisza Horgászegyesület

gyilkosbalna

Elkezdődött a Pátkai-tározó lehalászása, a halakat a Sárszentmihályi-tározóba mentik

gyilkosbalna

Három gyönyörű harcsát is hozott a berobbanó hidegfront Erikának!

gyilkosbalna