#talaljfogast
Image default

Igazi vadvízi pontyokat adott az egynapos bojlis peca a Nyugati-övcsatornán

Igazi vadvízi pontyokat adott az egynapos bojlis peca a Nyugati-övcsatornán! Ballér László gyönyörű vadpontyokat terelt szákba a tréfás áprilisi időben! 

Ballér Laci idén is üldözőbe vette a Nyugati-övcsatorna pontyait! – osztotta meg a horgász beszámolóját közösségi oldalán az F&F – Fishing Fanatic Team.

“Sziasztok!
Április közepén, Milán csapattársammal egy 24 órás pecára indultunk a Nyugati – övcsatornára, az ide ívni érkező nagyobb testű potyeszok reményében.

Napközben nyári kánikula, éjjel tavaszi hideg éjszaka fogadott minket.

24 óra alatt két szebb példányt is sikerült horogra csalni. A nyerő csalinak ismét a Perfect Baits királyrák – banán 20mm-es golyó bizonyult. Az etetés nagyjából 15-20 szem bojliból állt, amit csúzli segítségével juttattam be a 20-22 méterre lévő túlpart elé.

Nem mehetek el szó nélkül a kemény terep mellett sem, hiszen vadvíz lévén, a partvonal mindkét szélét nagyon sűrű töklevél borította, igaz ebben az időszakban még nagyon lágy, de a SEDO Fishing kiváló termékei még ilyen körülmények között is megállják a helyüket.

Az első kapásra nagyjából 3 órát kellett várni, és egy elég intenzív húzós kapás volt. Rövid, nagyjából 5 perces fárasztást követően, egy 8.1 kilós balatoni potyeszt tarthattam a kezemben.

Ezután nagy csend, amit az irgalmatlan hőség számlájára írok. Éjfél előtt pár perccel, egy sokkal lágyabb kapásra érkezett az első 10kg feletti halam itt a “csatin”. Jóval hosszabb fárasztási idő (kb. 20 perc) után a mérleg 11,45kg-nál állt meg.

A végszerelék: SEDO Aqua UltraOrange főzsinór, Monster Snag leader 10 méter előtétnek 0.40mm-es méretben, Wide Gape horog 6-os méretben Ronnie Rig-re kötve. “

Gratulálunk a nagyszerű fogásokhoz és hasonló szép sikereket kívánunk a jövőben is!

(Forrás: Ballér László – Fishing Fanatic Team)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Hány éves lehet a valaha élt legidősebb tokhal?

szurkeharcsa

Csodálatos eredmény a I. Feeder Európa Kupán: Bronzérmes Magyarország!

gyilkosbalna

MOHOSZ pályázat keretében kerülnek márnák a Körösökbe

gyilkosbalna