#talaljfogast
Image default

120 cm feletti csukát fogott a magyar pergető horgász Amszterdamban – részletes beszámolóval!

120 cm feletti csukát fogott a magyar pergető horgász Amszterdamban. Bodoki Zoltán nemrég számolt be kapitális méretű krokodiljáról, amit Hollandia fővárosában sikerült partra terelnie.

A Funk Fishing youtube csatorna tartalomkészítője, Bodoki Zoltán egy Facebook csoportban büszkélkedett egy nem hétköznapi, izgalmas körülmények közt kifogott óriás ragadozóról. A szerencsés horgász magazinunknak is beszámolt a részletekről!

 

UL sügérhorgászatnak indult

Zoli tesztelés alatt álló Ultra Light műcsalit próbálgatott sügérre ( ha kíváncsiak vagytok rá, jövőre megtudjátok mi is az). Épp az utolsó spoton próbálkozott, mikor hatalmas koppintás után bevágott.

“Elsőre azt hittem, egy biciklit akasztottam a víz alatt” – poénkodva mesélte.

Az akasztást követően a nagy hal elindult, és el is harapta a vékony fluorocarbon előkét.

Második próbálkozásra lett meg

Szerencsére volt nála egy valamivel “izmosabb” szerkó is:

  • Tailwalk Bay mixx ssd 71ML bot
  • tailwalk speaky 2500 orsó
  • PE 0.6 tailwalk power eye főzsinór,
  • 0,22-es Spro Freestyle fluoro előke

Ugyanazzal a műcsalival rádobott ismét, és azonnal rávert a monstrum. Szerencsésen szájszélbe akadt a horog, így kb 20 perces fárasztás után a 70-80 cm mélységű szélvizen már a lába előtt is volt.

A merítés sem volt egyszerű menet.

“Csak speciális merítő volt nálam amit drop net-nek hívnak, magas falakról lehet vele meríteni, de a rögzítési pontjai közt nem fért be hal, úgyhogy 3-4 sikertelen merítés után végül sikerült megszákolni.” – mesélte

A nála lévő matrac már jócskán gyűrött volt, így a pontos méret még 3-4 cm-rel több lehetett.
A hal hossza 127 cm (+ egy kicsi), súlya kb. 13-14 kg-ra saccolható

A gigantikus krokodil partraemelése videón is megtekinthető:

Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz!

(Forrás: Facebook, Youtube – Funk Fishing)

Nemrég hazai vizen is hasonló példányt akasztottak, ezzel megdöntve az RSD rekordját:

Újabb szenzációs rekordnak örülhetnek az RSD szerelmesei! Kapitális csukafogással dőlt meg Ráckevén a Duna-ági krokodil-rekord!

Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség közölte tegnap este közösségi oldalán, hogy a Duna-ági Rekordlistán abszolút rekord csukát hitelesítettek halőreik! A 13,13 kg-os, 103 cm hosszú fenevad kishallal csalizott úszós készségre rabolt rá 2023. november 4-én délután 17 órakor Ráckevén, a Somlyó-szigeten. Denis Bréda napijegyes horgásztársuk mindössze kétperces fárasztás után emelte partra ezt a csodálatos ragadozót, amit 2024-es területi jeggyel jutalmaztak. A csuka mérlegelés után sértetlenül úszott tovább.

Portálunk megkereste a szerencsés horgászt, aki elárulta, hogy már a “kezdés” sem volt zökkenőmentes…  “Egész nap próbáltam „normális” csukának való méretű csalihalat fogni, de nem akart összejönni. Így be kellett érnem egy kisebb 7-8 cm hosszúságú dévérkeszeggel.” – árulta el Bréda Denis.

Hogy gyakran látogatja-e az RSD-t, Denis elmondta, hogy korábban már készített az RSD szigethalmi szakaszán egy pergető filmet és itt készült el tavaly november elején Lábas Norbert barátjával közösen a „Hajsza egy rekord csukáért” videó sorozata is.

Ezen kívül az idei évben már a pontyokat is célkeresztbe vettem a Kis-Dunán szerencsére nagyobb sikerrel, így már jópár rekordlistás ponttyal büszkélkedhetek. Itt kiemelném, hogy az egyik csapattársam (Péteri Sándor) helyismerete nélkül sokkal nehezebb lenne ilyen jó eredményeket elérnem.” – osztotta meg.

Voltak már szép csukafogásai korábban is

Korábban már pergettem különböző tavakon, ahol párszor már sikerült átlépnem a 100cm hosszúságú állomhatárt, de ezen halak súlya nem érte el, vagy talán csak karcolta a 10kg-ot. Vadvízi kapitális csukám nem volt még korábbról, viszont mindig is hittem abban, hogy az RSD rejt hatalmas, kapitális csukákat és ezek közül egynek a megfogása már lassan egy éve foglalkoztat. Igaz, a pontyozás a fő vonal amit képviselek, de a hideg beköszöntével sosem hanyagolom el a pergető/kishalas csukás felszerelésemet sem.”

Magáról a horgásztúráról mit tudnál elmondani? – kérdezte meg portálunk. “Csukázás céljából még nem töltöttem el több napot egymás után vízparton, így a mai napon is evidens volt, hogy legalább a reggeli fényváltást vízparton töltsem. A horgászatot az RSD egyik holtágában kezdtem Szigetcsépnél, ahol volt es rontott kapásom, így bizakodva álltam a reggeli órákhoz, de sajnos az itt eltöltött idő nem hozott eredményt. Dél környékén váltottam lokációt, így jutottam le Dömsöd környékére és látogattam meg két pontyozó barátomat a parton. Természetesen itt is bekerültek a botok a vízbe csukát remélve, de egész nap még egy mozdítás sem történt. Az esti fényváltás után a fenekező botommal kezdtem a pakolást, mivel az időigényesebb így addig is a vízben maradhatott az úszós. Ekkor húzta el a kishalat a szóban forgó brutális „monstrum”.”

Gratulálunk a gyönyörű fogáshoz és további szép sikereket kívánunk!

(Forrás: RSD Facebook/ Fish Seekers Youtube)

Halazin

KAPCSOLÓDÓ

Nyolc órás feeder kupát rendeztek Maconkán, jöttek is szépen a halak

gyilkosbalna

Egy húszassal dőlt meg az amur rekordja Maconkán

gyilkosbalna

Újabb megyében bukkant fel a madárinfluenza, a vadmadarakat is tizedeli

gyilkosbalna